Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Αποστολή 1500 Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να αναπτυχθούν επιπλέον 1500 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για να βοηθήσουν στο σφράγισμα των συνόρων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters οι Αμερικανοί φοβούνται για νέο μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών που θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ από το Μεξικό.

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν για 90 ημέρες και θα βοηθήσουν τους συνοριοφύλακες, χωρίς να έχουν καθήκοντα επιβολής του νόμου.

Οι επιπλέον 1500 στρατιώτες θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 2500 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονται στα σύνορα.

Με τους ισχύοντες νόμους, οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να απελαύνουν στο Μεξικό ακόμη και μη Μεξικανούς παράνομους μετανάστες χωρίς να τους επιτρέπουν να αιτηθούν άσυλο.

Από το 2021 που ανέλαβε την διακυβέρνηση των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, ένας πρωτοφανής αριθμός παράνομων μεταναστών έχει περάσει στις ΗΠΑ από τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Bob Menendez, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε την απόφαση του Μπάιντεν να στείλει στρατεύματα στα σύνορα απαράδεκτη.

«Η προσπάθεια να κερδίσουμε πολιτικούς πόντους ή να εκφοβίσουμε τους μετανάστες στέλνοντας τον στρατό στα σύνορα ανταποκρίνεται στις ξενοφοβικές επιθέσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο σύστημα ασύλου μας» είπε ο Μενέντεζ.

Οι 1500 στρατιώτες αναμένεται να αναπτυχθούν στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού έως τις 10 Μαΐου.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, όταν ρωτήθηκε για την ανάπτυξη των στρατευμάτων, είπε ότι οι ΗΠΑ είναι κυρίαρχο έθνος και ότι το Μεξικό σέβεται τις αποφάσεις τους.

Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε για την ασφάλεια των συνόρων κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ενέκριναν την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών, ακόμη και της Εθνοφρουράς.

Εάν ο στρατός των ΗΠΑ αναγκάζεται να αναλάβει την φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό, σημαίνει ότι και ο Ελληνικός στρατός θα πρέπει να αναλάβει την φύλαξη των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων. Όμως, στην περίπτωση αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει το κόστος της φύλαξης των συνόρων της, καθώς είναι γνωστό πως οι παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά σκοπός τους είναι να φτάσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου