Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Gatestone Institute: Η Τουρκική Χιζμπολά (Hizbullah) σύμμαχος του Ερντογάν

Η Hizbullah της Τουρκίας δεν πρέπει να συγχέεται με τη λιβανέζικη σιιτική τρομοκρατική ομάδα Hezbollah, αν και το όνομά τους έχει την ίδια σημασία στα αραβικά: Το Κόμμα του Θεού. Η Χεζμπολά της Τουρκίας είναι ριζοσπαστική, σουνιτική και φιλοκουρδική.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gatestone Institute, η Τουρκική Ζελμπολά δραστηριοποιείται κυρίως στην νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν και είναι υπεύθυνη για την δολοφονία τουλάχιστον 188 ατόμων κυρίως στην περιοχή της κουρδικής πόλης Μπατμάν.

32 από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στον λαιμό και ήταν άνδρες που έπιναν αλκοόλ (κατά παράβαση των Ιερών κανόνων) και γυναίκες που φορούσαν μίνι φούστες.

Οι τρομοκράτες της Τουρκικής Χεζμπολά συγκροτήθηκαν πρώτα ως ένωση και μετά ως πολιτικό κόμμα το 2012. Πλέον χρησιμοποιούν ένα όνομα όχι πολύ μακριά από τη σημασία που έχει το όνομα Χεζμπολά: HÜDA-PAR (συντομογραφία για το Κόμμα του Θεού, που σημαίνει επίσης Ελεύθερος σκοπός). Όλοι γνωρίζουν ότι το νέο κόμμα είναι μια μεταμφίεση για τη Χεζμπολά.

Υπό το ισλαμιστικό καθεστώς του Ερντογάν, κανείς δεν νοιάζεται για την δράση στην Τουρκία των φανατικών ισλαμιστών. Η δημοτικότητα του HÜDA-PAR σε εθνικό επίπεδο εκτιμάται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, την ώρα που οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι περισσότεροι από 50 εκατομμύρια. Αλλά ακόμη και αυτό το ελάχιστο ποσοστό ψήφων, μπορεί να γράψει ιστορία στις κρίσιμες εκλογές της Τουρκίας, της 14ης Μαΐου.

Ο Ερντογάν βλέπει ότι μπορεί να χρειαστεί αυτές τις ψήφους στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Για να κερδίσει, ο Ερντογάν θα συμμαχούσε και με ριζοσπάστες ισλαμιστές: πιστοποιημένους τρομοκράτες, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του Gatestone Institute.

To HÜDA-PAR δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του με το κόμμα του Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές. Το HÜDA-PAR συμφώνησε να υποστηρίξει για την προεδρία τον Ερντογάν.

«Ευχαριστούμε το HÜDA-PAR που υποστηρίζει για την προεδρία τον Ερντογάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος AKP του Ερντογάν, Ömer Çelik, μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου του AKP Ali Ihsan Yavuz στα κεντρικά γραφεία του HÜDA-PAR στις 3 Απριλίου. Ο Ali Ihsan Yavuz είπε ότι το HÜDA-PAR θα λάβει «τον κατάλληλο αριθμό βουλευτικών εδρών» σε αντάλλαγμα για τη στήριξή του στον Ερντογάν στις εκλογές του Μαΐου.

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Κούρδοι, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, δεν είναι όλοι το ίδιο. Οι κοσμικοί Κούρδοι είναι οι σύμμαχοι (των ΗΠΑ). Υπάρχουν όμως και οι ισλαμιστές Κούρδοι που υποστηρίζουν τον Ερντογάν.

Αν όντως κερδίσει ο Ερντογάν στις 14 Μαΐου, για πρώτη φορά, θα βρεθούν ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες στο Τουρκικό κοινοβούλιο. Τρομοκράτες της Χεζμπολά, υπεύθυνοι για βασανιστήρια και θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων, με εκτελέσεις τύπου ISIS, θα βρεθούν στο κοινοβούλιο ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ!

Αυτή η πιθανότητα αποτελεί την κύρια συζήτηση μεταξύ δυτικών διπλωματών στην Άγκυρα. Οι περισσότεροι είναι σοκαρισμένοι. Δεν πρέπει να είναι. Είναι ο vintage Ερντογάν, καταλήγει το δημοσίευμα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου