Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Οι Σουηδοί Δημοκράτες ζητούν να εξεταστεί η περίπτωση εξόδου από την ΕΕ

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Σουηδία θα έφτανε στο σημείο να εξετάσει την περίπτωση αποχώρησης από την ΕΕ.


Ο επικεφαλής του κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών Jimmie Åkesson επαναφέρει την πρόταση για Swexit, δηλαδή την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση μέσω άρθρου του στην εφημερίδα Aftonbladet της περασμένης Τρίτης.

«Με τις πολιτικές που ακολουθούνται, η παραμονή στην Ένωση αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με ένα ζουρλομανδύα που απλά πρέπει να αποδεχτούμε και να τον φοράμε» έγραψε ο Jimmie Åkesson.

«Πιστεύουμε ότι η βασική αποστολή της ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στην εμπορική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Δυστυχώς, είναι αφελές να ελπίζουμε για οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο εγγύς μέλλον» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί, οι Πολωνοί ή οι Γάλλοι πολιτικοί πρακτικά θα αποφασίζουν για το ποιο αυτοκίνητο θα μας επιτρέπεται να αγοράσουμε, πόσο ακριβή θα είναι η βενζίνη ή ποιο δέντρο θα επιτρέπεται να κοπεί στην χώρα μας» τονίζει ο επικεφαλής των Σουηδών Δημοκρατών.

«Το γεγονός ότι πάνω από το 60% όλων των αποφάσεων στους δήμους και τις περιφέρειες της Σουηδίας, επηρεάζονται από τις αποφάσεις της ΕΕ, είναι εκπληκτικό. Πολιτικοί και γραφειοκράτες από άλλες χώρες, τους οποίους δεν μπορούμε να εκλέξουμε ή να καθαιρέσουμε, έχουν σήμερα μεγαλύτερη επιρροή στη νομοθεσία της Σουηδίας από ό,τι εγώ και οι εκλεγμένοι συνάδελφοί μου στο κοινοβούλιο της Σουηδίας» γράφει ο Jimmie Åkesson.

«Η ΕΕ θέλει να αποκτήσει εξουσία στη μεταναστευτική πολιτική, κάτι που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσουμε εντελώς τον έλεγχο του ποιος έχει το δικαίωμα να ζει και να εργάζεται εντός των συνόρων της Σουηδίας. Αυτό είναι κεντρικό και θεμελιώδες μέρος του ορισμού του ανεξάρτητου κράτους. Υπάρχει ευρεία υποστήριξη από τον Σουηδικό λαό για μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Εάν δεν ενεργήσουμε, υπάρχει άμεσος κίνδυνος η ΕΕ να λάβει αποφάσεις που πηγαίνουν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Πρέπει να αξιολογήσουμε τις συνέπειες της ένταξής μας στην ΕΕ και επίσης να εξετάσουμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την υπερβολική εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ στην οποία έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής η Σουηδία.
Οι κυβερνώντες πρέπει να βρούνε τρόπους για να προστατεύσουν καλύτερα τα συμφέροντα της Σουηδίας και θα πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις από τις οδηγίες της ΕΕ, ώστε η πολιτική στη Σουηδία να ταιριάζει με τη βούληση του λαού.
Η Σουηδία πρέπει να βάλει πρώτα τα συμφέροντα της Σουηδίας.
Έχουμε εκτεταμένα προβλήματα εντός των συνόρων μας στα οποία πρέπει να δώσουμε τεράστια προσοχή. Πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας στην ΕΕ και να πάψουμε να είμαστε τόσο αφελείς στην άποψή μας για την Ευρωπαϊκή συνεργασία.
Άλλα κράτη μέλη χρησιμοποιούν την Ένωση για δικό τους όφελος και πρέπει να κάνουμε το ίδιο. ... Το θέμα δεν είναι τι μπορούμε να κάνουμε για την ΕΕ, αλλά τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για εμάς
» καταλήγει στο άρθρο του ο Jimmie Åkesson.

Αυτό που τονίζεται στο άρθρο του ο Jimmie Åkesson είναι αυτό που πολλοί άλλοι ευρωσκεπτικιστές τονίζουν εδώ και πολλά χρόνια: η συνεχής μεταβίβαση των εθνικών εξουσιών στις Βρυξέλλες αποτελεί τεράστιο πρόβλημα Δημοκρατίας

Η Ευρώπη δεν μπορεί να διοικείται από το Βερολίνο και τους δορυφόρους του. 

Τα κράτη – μέλη, έχουν διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική κουλτούρα. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη Ένωση. Χρειαζόμαστε περισσότερη ΕΟΚ, δηλαδή εμπορική ένωση, ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και συνεργασία σε πολλούς τομείς, που θα συμφέρουν όλα τα κράτη και όχι μόνο ορισμένα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου