Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Καμάλα Χάρις: ανίκανη να ασκήσει εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με αναλυτές

Για τους Αμερικανούς αναλυτές, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανή αντικαταστάτρια του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία της χώρας, είναι τουλάχιστον ανίκανη για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής.


Στον γνωστό ιστότοπο 19foyrtyfive ασκείται δριμεία κριτική στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Χαρακτηρίζεται ανίκανη να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ενώ παίκτες όπως οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας απέναντί τους την Καμάλα Χάρις και τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το άρθρο της Jennifer Galardi η χρήση συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων από την Καμάλα Χάρις, δημιουργεί ασυνάρτητες προτάσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν λόγω ηλικίας, όπως με τον Τζο Μπάιντεν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Αμερικανοί θα πρέπει να ανησυχούν για μια νέα τετραετία με τον Τζο Μπάιντεν στο τιμόνι, αλλά κανένας δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο η πολύ πιθανή πιθανότητα να γίνει πρόεδρος η Καμάλα Χάρις, γράφει χαρακτηριστικά η Jennifer Galardi.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, μόλις το 26% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ οι αρνητικές γνώμες για την Καμάλα Χάρις είναι περισσότερες και από του Τζο Μπάιντεν! Δείτε ΕΔΩ.

Παρά τις προηγούμενες επιτυχίες της, να γίνει γενική εισαγγελέας και στη συνέχεια γερουσιαστής για την Καλιφόρνια, η Καμάλα Χάρις δεν διαθέτει ηγετικές ικανότητες. Ενώ παραπαίει σε πολλούς τομείς, είναι ακόμη πιο ανίκανη στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, αναφέρεται στο άρθρο.

«Ένας από τους κύριους ρόλους της αντιπροέδρου είναι να εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο εξωτερικό και να λειτουργεί ως απεσταλμένη της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Με την όλο και πιο αδύναμη θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή, την απειλή της Κίνας να διαφαίνεται μεγάλη και έναν στρατό που είναι θλιβερά απροετοίμαστος για μάχη, η ανάγκη για υποψήφιο με ισχυρή κατανόηση της γεωπολιτικής στρατηγικής και της παγκόσμιας κουλτούρας είναι επιτακτική. Αυτός δεν είναι η Καμάλα Χάρις.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, η Χάρις εστιάζει σταθερά σε κοινωνικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η ισότητα των φύλων και όχι σε κρίσιμα ιστορικά και γεωπολιτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατανόηση της ατζέντας και των κινήτρων διαφορετικών χωρών, πολιτισμών και των ηγετών τους. Φαίνεται να υπάρχει θεμελιώδης έλλειψη κατανόησης για την ύπαρξη πιεστικών ζητημάτων για τα περισσότερα κράτη, από το να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ουδέτερες ως προς το φύλο τουαλέτες. Για να μην αναφέρουμε ότι πολλοί δεν συμφωνούν με τις πιο πρόσφατες φιλελεύθερες θέσεις της Αμερικής σε κοινωνικά ζητήματα, όπως το φύλο, η σεξουαλικότητα και οι αμβλώσεις
».

Σε σχέση με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και επιρροής στην Αφρική, όπου έχουν εντοπιστεί μεγάλα κοιτάσματα σπάνιων γαιών, που είναι απαραίτητες για την προώθηση της αριστερής «πράσινης ατζέντας», η Καμάλα Χάρις αδυνατεί να ανταγωνιστεί την Κίνα και την Ρωσία. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι ανάγκες των Αφρικανικών κρατών δεν επικεντρώνονται στις «ελευθερίες» και την «ισότητα».

«Αν η άσκηση εξωτερικής πολιτικής από τον Μπάιντεν μπορεί να χαρακτηριστεί από χάος και αδυναμία, φανταστείτε τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η Καμάλα Χάρις στις ΗΠΑ. Ισχυροί αντίπαλοι όπως ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ του Ιράν, έχουν ήδη εκμεταλλευτεί την ανικανότητα του Μπάιντεν. Φανταστείτε τη χαρά τους εάν η Καμάλα Χάρις πάρει τη θέση του. Πιστέψτε με, ως γυναίκα επιχειρηματίας, θα ήθελα πάρα πολύ να δω μια γυναίκα να καταλαμβάνει το υψηλότερο αξίωμα της χώρας. Ωστόσο, ως Αμερικανίδα, δεν είμαι διατεθειμένη να διακινδυνεύσω τον θάνατο της χώρας για την προσήλωση σε ένα ιδανικό» καταλήγει η Jennifer Galardi.

Από την πλευρά του ο Brandon Weichert γράφει ότι «η Καμάλα Χάρις είναι σκέτη καταστροφή».

Η Καμάλα Χάρις προσπάθησε να μπει στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020. Όμως, η εκστρατεία της αποδείχτηκε παρωδία, γράφει ο Brandon Weichert και αναγκάστηκε να αποσυρθεί σύντομα, πριν καν διεξαχθούν οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα.

Σύμφωνα με τον Brandon Weichert, ο Τζο Μπάιντεν αναγκάστηκε να επιλέξει μια έγχρωμη γυναίκα για την αντιπροεδρία, από αυτούς που τον υποστήριξαν και του έφεραν πολλές ψήφους από την αφροαμερικανική κοινότητα.

«Από τότε που έγινε αντιπρόεδρος, η Καμάλα Χάρις παραπαίει. Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι την επέλεξαν όχι μόνο επειδή ήταν έγχρωμη και γυναίκα, αλλά επειδή ήταν νεότερη και πιο υγιής από τη συνυποψήφιά της. Η Καμάλα Χάρις αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως νηφάλια και ικανή πρόεδρος σε αναμονή, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον γηραιό πρόεδρο. Ωστόσο, η απόδοσή της ως αντιπρόεδρος είναι τόσο χάλια, που πλέον τη βλέπουν ως βάρος για τον Τζο Μπάιντεν, παρά ως όφελος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Brandon Weichert.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιος ο Τζο Μπάιντεν, όπως δεν θέλουν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Όμως ακόμη περισσότεροι δεν θέλουν για αντιπρόεδρο ή για πρόεδρο, την Καμάλα Χάρις!

«Η μεγάλη ερώτηση για τις εκλογές του 2024 είναι εάν οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν την Καμάλα Χάρις» αναφέρεται στο άρθρο.

«Η Καμάλα Χάρις δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ως υποψήφια σε εθνικό επίπεδο. Από τότε που έγινε αντιπρόεδρος, δεν έχει καταφέρει τίποτα σε επίπεδο πολιτικής. Η επιρροή της είναι περιορισμένη. Η Καμάλα Χάρις θα είναι ένα μεγάλο βαρίδιο για τον Μπάιντεν το 2024. Οι Δημοκρατικοί έκαναν μεγάλο λάθος όταν την επέλεξαν ως διάδοχο του Μπάιντεν. Ας ελπίσουμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το λάθος, χωρίς να κάνουν οι ίδιοι ακόμη μεγαλύτερο λάθος» καταλήγει το άρθρο του Brandon Weichert.

Το συμπέρασμα είναι ένα: οι αριστερές εμμονές της Καμάλα Χάρις, δεν μπορούν να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να παραμείνουν η ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια σκακέρα. Οι αριστερές ιδεολογίες δεν μπορούν να συναγωνιστούν την πραγματικότητα και τα οικονομικά ανταλλάγματα που προσφέρουν η Κίνα και η Ρωσία. Όταν οι ΗΠΑ και κυρίως οι Δημοκρατικοί (αριστεροί) αντιληφθούν ότι τα παγκόσμια προβλήματα δεν αφορούν την «πράσινη ατζέντα» και το αν κάποιος δηλώνει άνδρας, γυναίκα, τρανς ή ό,τι άλλο θέλει, τότε ίσως να διορθωθούν πολλά από τα παγκοσμίως κακώς κείμενα που δυσκολεύουν τις ζωές όλων μας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου