Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Έχουν τρελαθεί στον ΣΥΡΙΖΑ;;;

Να πετάξουν στα σκουπίδια (στο βυθό της θάλασσας) τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο υπέδαφος της Ελλάδας, θέλουν οι του ΣΥΡΙΖΑ.


Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε το ΕΔΩ) στην σελίδα 13 της παραγράφου 4.6 με τίτλο «Ενέργεια δημοκρατία και δίκαιη πράσινη μετάβαση» αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Απεμπλεκόμαστε από την πολιτική εξόρυξης υδρογονανθράκων, με μη ανανέωση αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης και μη παραχώρηση νέων περιοχών».

Έχουν τρελαθεί στον ΣΥΡΙΖΑ;;; Θέλουν να μείνουν ανεκμετάλλευτα τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στο υπέδαφος των Ελληνικών θαλασσών; ΓΙΑΤΙ;;;

Για να αγοράζει η χώρα πανάκριβο Αμερικανικό LNG;
Για να εξαρτάται ενεργειακά η χώρα από άλλες χώρες;
Για να μην απολαύσει ο Ελληνικός λαός τα οφέλη των δισεκατομμυρίων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων;
Για να μην υπάρξει ΠΟΤΕ αποπληρωμή του τεράστιου χρέους, που ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε;
Για να συνεχίσει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα να κοστίζει 7 φορές πιο ακριβά από ότι τις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, «στις Ηνωμένες Πολιτείες η τιμή του (φυσικού) αερίου είναι γύρω στα 6 ευρώ/MWh. Στην Ευρώπη, το φυσικό αέριο κοστίζει σήμερα περίπου έξι με επτά φορές περισσότερο από ό,τι στις ΗΠΑ».

Αυτό οφείλεται στο ότι η Ευρώπη αγοράζει το πανάκριβο Αμερικανικό LNG εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και τις απαγορεύσεις για προμήθεια φθηνού Ρωσικού φυσικού αερίου.

Αντί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται κόπτεστε για το καλό του Ελληνικού λαού, που υποτίθεται ότι νοιάζεστε για τα Ελληνικά νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων, να προωθήσετε την εκμετάλλευση του Ελληνικού φυσικού αερίου, που θα είναι σαφώς φθηνότερο από το Αμερικανικό LNG, εξαιτίας περίεργων ιδεοληψιών που έχετε θέλετε να συνεχίσετε το μαρτύριο των Ελλήνων πολιτών με την πανάκριβη ενέργεια.

ΝΤΡΟΠΗ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου