Όσοι πίστεψαν ότι με την λεγόμενη διπλωματία των σεισμών ίσως κάτι να άλλαζε στην συμπεριφορά της Τουρκίας και τις διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδας, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τι είναι διαχρονικά η Τουρκία.
Δεν είναι μόνο η προεκλογική περίοδος που αναζωπυρώνει τον εθνικισμό και τις διεκδικήσεις στην Τουρκία. Η Τουρκία έχει χαράξει μια εθνική πολιτική / στρατηγική η οποία θα ακολουθηθεί από οποιοδήποτε κόμμα βρεθεί στην κυβέρνηση, από οποιονδήποτε πολιτικό βρεθεί στην προεδρία ή στην πρωθυπουργία, εάν αλλάξει και πάλι το πολίτευμα της χώρας.
Η Τουρκία είναι μια χώρα άρπαγας, κατακτητική, που δεν χωράει στα σύνορά της, όπως επανειλημμένα έχει πει ο Ταγίπ Ερντογάν. Δεν πρόκειται για ζωτικό χώρο, όπως πιστεύουν πολλοί και μάλιστα «ειδικοί» που έχουν «σπουδάσει» το αντικείμενο των διεθνών σχέσεων και της διπλωματίας.
Στην Τουρκία τονίζεται συνεχώς η «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, η «κατάκτηση» της Αγίας Σοφίας, η «κατάκτηση» της Μικράς Ασίας, από τους Έλληνες. Αυτή η «κατάκτηση» σύμφωνα με τα πιστεύω, τα ήθη και τα έθιμα των Τούρκων, τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν το όνομα της πόλης, να μετατρέψουν τις εκκλησίες σε τζαμιά, να σφάξουν και να διώξουν τους «κατακτημένους».
Η νοοτροπία αυτή, δεν άλλαξε. Μπορεί στην Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο να έχουμε εικοστό πρώτο αιώνα, για την Τουρκία όμως είναι ακόμη μεσαίωνας. Αυτό αποδεικνύεται από την καθημερινή ρητορική των κυβερνητικών της παραγόντων, που μιλούν για κυριαρχία στη θάλασσα, στον αέρα, για εισβολές σε γειτονικά κράτη. Εισβολές που έχουν πραγματοποιηθεί. Η Τουρκία έχει εισβάλλει στην Κύπρο, στη Συρία και στο Ιράκ. Παντού υπάρχει Τουρκικός στρατός κατοχής, σε μικρούς ή μεγάλους αριθμούς.
Στα πλαίσια αυτής της κατακτητικής της πολιτικής, η Τουρκία εμφανίζει χάρτες με το όραμα που έχει αποφασιστεί. Εμφανίζει χάρτες με δήθεν καθεστώς αποστρατικοποίησης νησιών, που εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Εμφανίζει τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας για την θάλασσα, τον χάρτη με τα σύνορα της καρδιάς για την ξηρά. Έχουν δημοσιευτεί κατακτητικοί χάρτες, μπροστά στους οποίους φωτογραφίζονται πολιτικοί. Έχουν δημοσιευτεί χάρτες στους οποίους κατονομάζονται τα νησιά της Ελλάδας, την κυριαρχία των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία.
Ακολουθούν οι χάρτες αυτοί. Δείτε και προβληματιστείτε.
Αν ακόμη πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, τότε μάλλον αιθεροβατείτε.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου