Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Βρετανός Υπουργός Μετανάστευσης: «η υπερβολική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση κανιβαλίζει τη συμπόνια του βρετανικού λαού»

Η αύξηση των παράνομων μεταναστών στη Βρετανία μέσω της θάλασσας της Μάγχης απειλεί την πολιτιστική συνοχή και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει την προειδοποίηση μέσω των διαδηλώσεων κατά της μαζικής μετανάστευσης.


Αυτά είπε ο Βρετανός Υπουργός Μετανάστευσης Robert Jenrick μιλώντας στο think tank Policy Exchange. Ο Υπουργός είπε ότι η μαζική παράνομη μετανάστευση θα είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα.

Ο Robert Jenrick είπε ότι ενώ η Βρετανία ήταν θωρακισμένη σε κάποιο βαθμό από την ευρύτερη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, λόγω της θάλασσας της Μάγχης που «κάποτε ήταν ένα φράγμα πιο αδιαπέραστο από οποιοδήποτε τείχος», θεωρείται πλέον ως «πύλη για όσους αναζητούν καλύτερες οικονομικές προοπτικές» λόγω της ζωής σε μια εποχή «φθηνών βιομηχανικών αγαθών, διακρατικών συμμοριών λαθρεμπορίου και άμεσης επικοινωνίας».

Ο Βρετανός Υπουργός Μετανάστευσης προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους για τις «βλαβερές επιπτώσεις στην κοινωνική εμπιστοσύνη και τη συνοχή από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση» και μίλησε για συνάντηση με ντόπιους κατοίκους της πληγείσας περιοχής του Ντόβερ στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπου φτάνει η πλειονότητα των παράνομων μεταναστών. Όπως είπε, οι κάτοικοι νιώθουν «εγκαταλελειμμένοι από τις αρχές και ξένοι στη γειτονιά τους».

Με αφορμή τις διαδηλώσεις γύρω από ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες, ο Ρόμπερτ Τζένρικ είπε ότι η στέγαση ατόμων που αναζητούν καταφύγιο σε ξενοδοχεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση των τοπικών κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις διαμαρτυρίες στο Knowsley.

«Με απλά λόγια: Η υπερβολική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση απειλεί να κανιβαλίσει τη συμπόνια του βρετανικού κοινού» είπε ο Robert Jenrick.

«Αυτοί που διασχίζουν τη Μάγχη, έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και αξίες από τους κατοίκους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τείνουν να εγκαθίστανται σε ήδη πολύ επιβαρυμένες περιοχές, υπονομεύοντας την πολιτισμική συνοχή που ενώνει διαφορετικές ομάδες και κάνει την πολυεθνική μας δημοκρατία επιτυχημένη. Ο σημερινός αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν παράνομα εδώ ξεπερνά κάθε εύλογο αριθμό που θα μπορούσε να αναμένεται να υποστηρίζει το κράτος ή να ενσωματωθεί με επιτυχία στην εθνική μας κοινότητα» πρόσθεσε ο Βρετανός Υπουργός.

Η Βρετανική κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση, που όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός «θα τερματίσει την αδικία της παράνομης μετανάστευσης και θα διασφάλιζε τα σύνορά μας».

Όπως εξήγησε, ο νέος νόμος επιτρέπει την κράτηση των παράνομων μεταναστών χωρίς δικαστικό έλεγχο εντός των πρώτων 28 ημερών από την κράτηση, μέχρι να απελαθούν. Στον νόμο προβλέπεται η θέσπιση διατάξεων για την επιστημονική αξιολόγηση της ηλικίας των μεταναστών που ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι «και σε ορισμένες περιπτώσεις μας επιτρέπει να θεωρούμε ενήλικους όσους αρνούνται την επιστημονική εκτίμηση ηλικίας».

«Το νομοσχέδιο έχει μια απλή αρχή: Εάν φτάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα, δεν θα υπάρχει προοπτική διαβίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα επιστρέψετε στο σπίτι σας ή θα απομακρυνθείτε σε μια ασφαλή τρίτη χώρα. Αφού απομακρυνθείτε, μόνο στις πιο εξαιρετικές περιπτώσεις θα επιτρέπεται σε όσους έχουν φτάσει παράνομα να εισέλθουν εκ νέου και νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του Robert Jenrick. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ παράνομα έχουν αξίες που έρχονται σε αντίθεση με τη χώρα μας. Βλέπουμε αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας όταν σχετίζονται με τους ανθρώπους που έχουν επιβιβαστεί σε βάρκες που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση και πορνεία. Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις που ξεπερνούν το μεταναστευτικό ζήτημα των ανθρώπων που έρχονται εδώ παράνομα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τερματίσουμε τις διελεύσεις των πλοίων» η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, είχε αναφερθεί στα σκληρά μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης τα οποία πρόκειται να ψηφίσει η κυβέρνησή του. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ ΕΔΩ.

Η Βρετανική κυβέρνηση, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται ένας ενσωματωμένος Ινδός μετανάστης και στη θέση της Υπουργού Εσωτερικών μία Ινδή ενσωματωμένη μετανάστρια, διαπιστώνουν ότι οι ανεξέλεγκτες ορδές των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Βρετανία, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία, ενώ η κουλτούρα τους είναι τόσο διαφορετική από αυτή των Βρετανών, που απειλείται η συνοχή της χώρας. Οι εγχώριοι κυβερνώντες, όλων των παρατάξεων, πότε θα αντιληφθούν και θα παραδεχτούν τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης; Δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι παράνομοι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική. Πρωτίστως, δικαιώματα έχουν οι γηγενείς κάτοικοι των χωρών της Ευρώπης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου