Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών φοβάται νέα τρομοκρατική ενέργεια ισλαμιστών

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υπάρχει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας ενόψει της διοργάνωσης από τη Γαλλία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.


Κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος Υπουργός ζήτησε να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας, ισχυριζόμενος ότι η ισλαμική τρομοκρατία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde.

«Ήρθαμε να υπενθυμίσουμε ότι για τους Ευρωπαίους και για τη Γαλλία ο πρωταρχικός κίνδυνος είναι η σουνιτική ισλαμική τρομοκρατία και ότι η αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε ο Gérald Darmanin σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

«Οι Αμερικανοί […] δεν πρέπει να ξεχάσουν αυτό που φαίνεται να είναι η κύρια απειλή στην Ευρώπη: η σουνιτική τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Γάλλος Υπουργός.

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024.

Ο Gérald Darmanin υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος «ισλαμικής τρομοκρατίας», που στοχεύει τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους γείτονές της και περιέγραψε «μια ενδογενή απειλή από ανθρώπους χωρίς δίκτυα, αλλά ριζοσπαστικοποιημένων που αναλαμβάνουν δράση μέσα σε λίγες ώρες, σε λίγες μέρες».

Η Γαλλία υπήρξε στόχος τρομοκρατικών ενεργειών, από ισλαμιστές που έφτασαν στην χώρα μέσω της μαζικής μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή και από τις πρώην Γαλλικές αποικίες στη Βόρεια Αφρική. Η σφοδρότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων με ισλαμικά κίνητρα κορυφώθηκε όταν οι τρομοκράτες στόχευσαν μια συναυλία στο θέατρο Bataclan, σκοτώνοντας 137 και τραυματίζοντας τουλάχιστον 416 ανθρώπους τον Νοέμβριο του 2015. Ακολούθησε ένας Τυνήσιος ισλαμιστής τρομοκράτης που οδήγησε ένα φορτηγό 19 τόνων πάνω στον κόσμο που γιόρταζε την ημέρα της Βασίλης στην Νίκαια τον Ιούλιο του 2016, σκοτώνοντας 86 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 434.

Αρκετοί Γάλλοι πολιτικοί έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες χώρες, των οποίων οι πολιτικοί ζουν σε έναν ιδεατό κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν αρμονικά μεταξύ τους. Όταν θα αντιληφθούν το λάθος τους, θα είναι αργά για τις χώρες τους και την Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου