Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ετοιμάζεται ΑΟΖ Ελλάδας – Λιβύης

Την ανατολική Λιβύη επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και το άνοιγμα Ελληνικού Προξενείου στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του μόνου εκλεγμένου θεσμού στη λιβυκή πραγματικότητα, τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου Aguila Saleh. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για τον τρόπο αντιμετώπισης της Λιβυκής κρίσης και συζήτησαν για το μέλλον των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λιβύη.

Οι δύο άνδρες συνεννοήθηκαν για τη δυνατότητα λειτουργίας Ελληνικού Προξενείου στη Βεγγάζη, για να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές.

Όπως έγινε γνωστό, η Λιβύη επιθυμεί να αντικαταστήσει τα τουρκικά προϊόντα με άλλα, ευρωπαϊκής και μάλιστα ελληνικής προέλευσης.

Το σημαντικότερο σημείο των συνομιλιών αφορούσε τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Sarraj - Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης του 2010.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από Ε.Υ.Ε.1, Ε.Υ.Ε.2, L.R, A.L.1 και A.L.2

1 σχόλιο:

  1. Συγγνώμη αλλά η είδηση είναι αντιγραφή από αλλού και στο τέλος λέει αν θέλει κάποιος να την αντιγράψει να κάνει αναφορά στο εδώ site! Ooook

    ΑπάντησηΔιαγραφή