Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αμερικανικές κυρώσεις και για τον αγωγό Turk Stream (video)

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ανακοίνωσε πριν από λίγο τον αναθεωρημένο νόμο για την επιβολή κυρώσεων για λόγους ασφαλείας.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται και οι εταιρείες που συνεργάζονται για την κατασκευή του αγωγού Turk Stream. Ο αγωγός Turk Stream θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο υποθαλάσσια στην Ανατολική Θράκη και από εκεί μέσω Ελλάδας στην Ιταλία. Αυτό σημαίνει πως θα πληγεί και η Ελλάδα από τις κυρώσεις.

«Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε τον νόμο για τις κυρώσεις και αυτός θα περιλαμβάνει τον αγωγό Nord Stream 2 και τον Turk Stream. Ο νόμος θέτει τις επενδύσεις ή άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής ενέργειας υπό Αμερικανικές κυρώσεις. Πρόκειται για καθαρή προειδοποίηση προς τις εταιρείες που συμβάλουν στα Ρωσικά κακόβουλα σχέδια επιρροής, ότι δεν θα γίνουν ανεκτά και θα πρέπει να αποχωρήσουν τώρα, ή θα βρεθούν αντιμέτωπες με συνέπειες. Θα είμαι ξεκάθαρος: δεν πρόκειται για εμπορικά πρότζεκτ. Πρόκειται για εγκληματικά εργαλεία που έχουν σκοπό να επεκτείνουν την εξάρτηση της Ευρώπης στη ενέργεια από τη Ρωσία. Είναι εργαλεία που κόβουν στο μισό την ενέργεια στην Ουκρανία και υπονομεύουν την διατλαντική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους φίλους τους να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες» είπε μεταξύ άλλων ο Mike Pompeo.

Αναμένονται οι αντιδράσεις από την Ρωσία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου