Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Jerusalem Post: Η Τουρκία εισέβαλε στο Κουρδιστάν και σκοτώνει Κούρδους

Τα θύματα δεν θα αναπαυθούν αν δεν θεωρηθεί υπεύθυνη η Τουρκία για τις εγκληματικές της δράσεις, τώρα και στο παρελθόν.

Στο άρθρο της η Ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο το πως η Τουρκία βομβαρδίζει και σκοτώνει άμαχους Κούρδους σε περιοχές που δεν είναι εμπόλεμες. Στα ξαφνικά, μπουμ και μια οικογένεια ξεκληρίζεται, επειδή τα Τουρκικά μαχητικά θεωρούν πως οι Κούρδοι του Ιρακινού Κουρδιστάν αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία.

Μέσω αεροπορικών επιδρομών, ο στρατός της Τουρκίας χτυπά στόχους σε ολόκληρο το Ιρακινό Κουρδιστάν και προχωρά νοτιότερα. Με τις χερσαίες επιχειρήσεις του από τις βάσεις που έχει δημιουργήσει στο Ιράκ, ελέγχει ολόκληρη την περιοχή.

Το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιθέσεων, ακόμη και με drone, είναι ο εκτοπισμός χιλιάδων πολιτών, που πλέον ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων.

Οι Τουρκικές επιχειρήσεις «τα νύχια του αετού» και «τα νύχια της τίγρης» γίνονται με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο την εξάλειψη επίγειων στόχων.

Το πρόβλημα με τη χρήση της τεχνολογίας αυτής, όπως την χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, είναι πως γίνονται στόχοι και αθώοι πολίτες και άδικα χάνονται ζωές.

Η Τουρκία δικαιολογεί τις πράξεις της λέγοντας πως στοχεύει τους τρομοκράτες του PKK.

Η Τουρκία μέχρι πρόσφατα, δεν συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα από τη διεθνή κοινότητα για τη βαρβαρότητά της. Όμως, η εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν και στις πόλεις Afrin και Serekaniye, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων, είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη των πράξεων αυτών από την διεθνή κοινότητα.

Δεν είναι πλέον μόνο οι Κούρδοι ανά τον κόσμο που καταγγέλλουν την Τουρκική βαρβαρότητα. Είναι και κυβερνήσεις κρατών, όπως των ΗΠΑ.

Η βαρβαρότητα των Τούρκων κατά των Κούρδων κάνει το γύρο του κόσμου με βίντεο και φωτογραφίες μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δολοφονίες πολιτών, μαζικοί τάφοι και βασανισμοί, είναι αυτό που βλέπει ο κόσμος να διαπράττουν οι Τούρκοι κατά των Κούρδων.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι πως τίποτε από αυτά που πλέον παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης, δεν είναι κάτι νέο. Συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες. Αυτή είναι η σύγχρονη Τουρκία. Το μόνο που άλλαξε είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. Πλέον, ο στόχος δεν είναι οι Τούρκοι που ζουν στα βουνά, αλλά οι «τρομοκράτες του PKK».

Μέσω των χάσταγκ #TurkeyInvadesKurdistan και #TurkeyIsKillingKurds η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις σφαγές των Κούρδων από τους Τούρκους.

Το μήνυμα είναι δυνατό και καθαρό: η Τουρκία έχει εισβάλλει στο Κουρδιστάν και σκοτώνει Κούρδους. Δεν θα υπάρξει ειρήνη στο Κουρδιστάν, εάν δεν αποχωρήσουν οι Τούρκοι και αν δεν λογοδοτήσει η Τουρκία για τα εγκλήματά της, τα πρόσφατα και τα παλαιότερα.

Όσο οι ακρότητες της Τουρκία μένουν αναπάντητες από τις υπόλοιπες χώρες και οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, η Τουρκία θα συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα κατά των Κούρδων, των Κούρδων πολιτών.

Οι επιδρομές της Τουρκίας συνεχίζονται ακόμη και στο Ιρανικό Κουρδιστάν. Πριν λίγες ημέρες, τρεις Κούρδοι περιβαλλοντολόγοι σκοτώθηκαν από Τουρκική αεροπορική επιδρομή στο Ανατολικό (Ιρανικό) Κουρδιστάν. Και οι τρεις είχαν οικογένειες και παιδιά. Ποιο ήταν το έγκλημά τους; Ήταν Κούρδοι.

Όσο μένουμε σιωπηλοί, η αδικία και η τυραννία θα συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Θα πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τα λάθη της Τουρκίας, για την βαρβαρότητά της, για την έλλειψη ηθικής. Γίνονται προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Για να σταματήσει επιτέλους η Τουρκική βαρβαρότητα. Η Τουρκική βαρβαρότητα που ξεκλήρισε 353.000 Έλληνες του Πόντου και 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους, ξερίζωσε 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, κατέλαβε το 37% της Κύπρου, εισέβαλε και εκκαθαρίζει τους Κούρδους από τη Συρία και το Ιράκ, βομβαρδίζει στο Ιράν και αιματοκυλεί τη Λιβύη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου