Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Να αλλάξει όνομα το Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι

Να μην χρησιμοποιεί η Τουρκία το όνομα «Αιγαίο» επειδή υποδηλώνει Ελληνικές ρίζες, ζητά ο αρχιτέκτονας του Τουρκικού δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» Cihat Yayci.

Το όνομα του Αιγαίου Πελάγους προέρχεται από τον βασιλιά Αιγέα, τον πατέρα του Θησέα, που θεωρείται ιδρυτής της Αθήνας. Υπολογίζεται πως βασίλεψε τον 13 αιώνα π.Χ.

Ο Cihat Yayci είναι ο άνθρωπος που θεωρεί πως το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία και πως τα σύνορα των γειτονικών χωρών την Τουρκίας θα πρέπει να μετατεθούν εντός των χωρών αυτών κατά μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα, προς όφελος της Τουρκίας, καθώς αυτό… βολεύει την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Veryansin TV o Δρ Cihat Yayci προτείνει δύο νέα ονόματα για το Αιγαίο πέλαγος: «Νησιωτική θάλασσα» ή «Βόρεια Μεσόγειος».

Επίσης, προτείνει την μετονομασία του Διαμερίσματος του Αιγαίου σε
«Δυτική Ανατολία». Η Τουρκία χωρίζεται σε 7 Διαμερίσματα: Μαρμαρά, Αιγαίου, Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Κεντρικής Ανατολίας, Ανατολικής Ανατολίας, Νοτιοανατολικής Ανατολίας.

Ο Cihat Yayci παραιτήθηκε από Ναύαρχος αφού απομακρύνθηκε από τον Ερντογάν από τη θέση που κατείχε, ως επικεφαλής του Ναυτικού.

Οι δηλώσεις του απόστρατου Τούρκου Ναυάρχου έγιναν στα εγκαίνια του Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχίρ (Bahçeşehir) του οποίου θα ηγείται.

Ο Cihat Yaycı δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι μόνο η ναυτιλία, αλλά και η παρακολούθηση της ατζέντας των θαλάσσιων και όλων των διεθνών θεμάτων, η παρουσίαση των εθνικών μας διατριβών. Θα ιδρύσουμε μια σχολή ναυτικών και παγκόσμιων στρατηγικών. Θα παρέχουμε εκπαίδευση και σεμινάρια σε νέους από τον ιδιωτικό τομέα και το κράτος. Θα υπάρχουν καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία πιστοποιημένα προγράμματα. Θα ασχοληθούμε ιδίως με τη θαλάσσια διπλωματία στην Τουρκία και την παγκόσμια ατζέντα. Εκτός από την αντικειμενική και αμερόληπτη εγχώρια πολιτική, οι έρευνες που θα δημοσιεύονται θα ευθυγραμμίζονται με την εξωτερική πολιτική σε αυτά τα θέματα».

Βλέπουμε πως η Τουρκία με πρωτεργάτη τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» ιδρύει ένα κέντρο μελετών με σκοπό να ετοιμάσει μια στρατηγική για τις επόμενες γενιές, καθώς (σωστά) θεωρείται πως η θάλασσα να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις επόμενες δεκαετίες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου