Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη και μισθοφόρους από την Υεμένη

Η Τουρκία δεν αρκείται στην αποστολή μισθοφόρων τζιχαντιστών από τη Συρία. Από εχθές άρχισε να μεταφέρει και μισθοφόρους από την Υεμένη.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 μισθοφόροι από την Υεμένη έφθασαν στην Τρίπολη της Λιβύης για να πολεμήσουν στο πλευρό των πολιτοφυλάκων του GNA του Φαγιέζ αλ Σαράζ που υποστηρίζει η Τουρκία.

Οι μισθοφόροι από την Υεμένη ανήκουν στο ισλαμικό κόμμα Islah της επαρχίας Marib, μετέβησαν πρώτα στην Τουρκία με την δικαιολογία της περίθαλψης σε νοσοκομείο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης.

Οι δυνάμεις του LNA του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν ήδη συλλάβει ορισμένους μισθοφόρους από την Υεμένη που πολεμούσαν στο πλευρό των υποστηριζόμενων από την Τουρκία πολιτοφυλάκων του GNA.

Στο μεταξύ, οι μισθοφόροι από τη Συρία που έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη από την Τουρκία για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA έχουν φτάσει τις 15.300. Από αυτούς 459 έχουν σκοτωθεί, ενώ 5.250 έχουν επιστρέψει στη Συρία. Περίπου 400 Σύριοι μισθοφόροι έχουν φτάσει παράνομα στην Ευρώπη μέσω Λιβύης.

Εχθές, χιλιάδες Λίβυοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βεγγάζης ζητώντας να φύγουν από τη χώρα οι ξένες δυνάμεις και κυρίως οι Τούρκοι.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από τα Address Libya 1, Address Libya 2 και Libya Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου