Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Η Φον ντερ Λάιεν υπόσχεται περισσότερες απελάσεις

Υπό τον τρόμο της επέλασης της αποκαλούμενης από τα συστημικά ΜΜΕ «ακροδεξιάς», οι οπαδοί της πολιτικής των «ανοιχτών θυρών» κάνουν στροφή 180 μοιρών και εναρμονίζονται με αυτό που τους ζητάει ο λαός της Ευρώπης: τον τερματισμό της αθρόας παράνομης μετανάστευσης.


Οι λαοί της Ευρώπης δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο τις πατρίδες τους να μετατρέπονται σε κάτι που δεν ανήκει στον πολιτισμό της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν είναι Μέση Ανατολή, ούτε Αφρική. Η Ευρώπη δεν είναι μουσουλμανική. Η Ευρώπη δεν ανέχεται την απάνθρωπη συμπεριφορά προς τις γυναίκες, οι οποίες υποχρεώνονται να κυκλοφορούν με μαντίλες και μπούρκα. Οι γυναίκες στην Ευρώπη είναι ίσες με τους άνδρες. Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να φοράνε ό,τι είδους ρούχα επιθυμούν. Και έχουν το δικαίωμα να ορίζουν το σώμα τους και την ζωή τους.

Δεν είναι ακροδεξιός ούτε ο Όρμπαν, ούτε ο Βίλντερς, ούτε η Μελόνι, ούτε η Λε Πεν, ούτε ο Σαλβίνι, ούτε ο Βελόπουλος, ούτε η Λατινοπούλου. Οι άνθρωποι αυτοί και μαζί όσοι τους ψηφίζουν, δεν αντέχουν να βλέπουν την Ευρώπη να αποδομείται πολιτιστικά και πολιτισμικά από παρανόμως εισελθόντες εισβολείς. Θέλουν έλεγχο στο ποιος θα μπαίνει και θα βγαίνει με νόμιμο τρόπο από τα τελωνεία της ΕΕ.

Έτσι, αναγκάστηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να πει ότι θα γίνονται περισσότερες απελάσεις παράνομων μεταναστών, εφόσον δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και οι χώρες τους θεωρούνται ασφαλείς. Μεταξύ των ασφαλών χωρών, πλέον θα συγκαταλέγονται και το Αφγανιστάν και η Συρία, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα προτείνει αυστηρότερους νόμους και περισσότερα σχέδια για την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, δημιουργώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση σκληρότερες μεταναστευτικές πολιτικές. Περισσότερες από τις μισές χώρες-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, ζήτησαν από την ΕΕ να σκληρύνει την πολιτική απελάσεων. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ηγέτες της συζήτησαν να δημιουργηθούν κέντρα απέλασης εκτός των συνόρων της ΕΕ, αναφέροντάς τα ως «κόμβους επιστροφής». Η πρόταση έτυχε ενθουσιώδους υποστήριξης από τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει το Politico.

Αυτά συμβαίνουν καθώς μειώνεται ο αριθμός των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ. Το 2023 λιγότεροι από 300.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ευρώπη. Φέτος η Frontex εκτιμά ότι περίπου 160.000 μετανάστες έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη. Το 2015 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εισήλθαν στην ΕΕ παράνομα.

«Σήμερα, βλέπουμε ότι από όλους εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο το 20% για όσους υπάρχει απόφαση επιστροφής, επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Για να ενταθούν οι ρυθμοί απελάσεων, η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει τι θεωρεί νομικά «ασφαλή» χώρα. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ είπε ότι η Συρία και το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς χώρες. Η Ιταλία ηγείται της ιδέας για την επιστροφή προσφύγων στη Συρία. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμφώνησε και σε άλλες προτάσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών από την ΕΕ.

Αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου