Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Θα τελειώσει την δουλειά το Ισραήλ;

Τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023 είχαν κατακλυσμιαίο αντίκτυπο για την περιοχή της Παλαιστίνης και ίσως να φέρουν τεράστιες ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή.


Η αποτρόπαια και αναίτια επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, με τις δολοφονίες, βιασμούς, βασανιστήρια και την ομηρεία αθώων ανθρώπων, παιδιών και ενηλίκων, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα την σφοδρή απάντηση του Ισραήλ. Μια απάντηση που φαίνεται ότι έχει στόχο «να τελειώνουμε με τους τρομοκράτες και όσους απειλούν το Ισραήλ».

Μετά την ισοπέδωση της Γάζας και την διάλυση της Χαμάς, σειρά πήρε η Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Η εξόντωση των ηγετών των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων, έφερε καίριο πλήγμα στις δύο οργανώσεις. Έτσι, το Ισραήλ αποφάσισε ότι με μια νέα χερσαία επιχείρηση στο έδαφος του Λιβάνου, θα εξαλείψει και την Χεζμπολάχ.

Στους Παλαιστινίους έχουν απομείνει η Φατάχ και η Παλαιστινιακή Αρχή. Όμως και οι ηγέτες της Φατάχ αποτέλεσαν σήμερα στόχο των Ισραηλινών. Μετά το ξεκαθάρισμα των τρομοκρατών, θεωρούμε πως θα έχει φτάσει και η ώρα της διπλωματίας, των διαπραγματεύσεων και η συμφωνία Ισραήλ – Παλαιστινίων για την δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης.

Ως τότε όμως, φαίνεται ότι το Ισραήλ έχει σκοπό να κάνει την «βρώμικη δουλειά». Μια δουλειά που πολλοί θέλουν να κάνουν / να γίνει, αλλά κανείς δεν το επιχειρούσε.

Έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ισραήλ ίσως εξαλείψει και τους μουλάδες του Ιράν, που θέλουν την διάλυσή του. Και τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνει. Τώρα, που ακόμη και ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ τρέχει να κρυφτεί σε «ασφαλή τοποθεσία» για να μην τον βρουν στον ύπνο οι Ισραηλινές βόμβες που έστειλαν στον Αλάχ τον Ισμαήλ Χανίγια (Χαμάς) και τον Χασάν Νασράλα (Χεζμπολάχ).

Η μεγαλύτερη νίκη του Ισραήλ είναι ότι το καθεστώς του Ιράν δεν αισθάνεται ασφάλεια ούτε στην Τεχεράνη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πριν καταφέρει το Ιράν να εμπλουτίσει ουράνιο για την κατασκευή ατομικού όπλου, το Ισραήλ θα χτυπήσει. Θα χτυπήσει με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαός να ανατρέψει το οπισθοδρομικό και ανελεύθερο θεοκρατικό καθεστώς των μουλάδων. Έτσι, θα επέλθει η ηρεμία και το Ισραήλ δεν θα αποτελεί στόχο των φανατικών.

Όμως, κάτι τέτοιο θα φέρει περισσότερες ανακατατάξεις στην περιοχή. Επιτέλους, θα δημιουργηθεί το κράτος του Κουρδιστάν.

Ήδη, με τις ευλογίες των Αμερικανών, υπάρχει το Αυτόνομο Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Το Κουρδιστάν της Συρίας είναι μια ντε φάκτο κατάσταση, που προέκυψε από τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Έτσι, τα δύο από τα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν ήδη υπάρχουν ως αυτόνομες περιοχές. Το τρίτο κομμάτι βρίσκεται στο δυτικό Ιράν. Εάν οι μουλάδες χάσουν την εξουσία και αναλάβουν την διακυβέρνηση του Ιράν μετριοπαθείς πολιτικοί, τότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το τρίτο αυτόνομο Κουρδιστάν, το Ιρανικό. Το τέταρτο είναι και το δυσκολότερο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την ανάληψη ένοπλης δράσης από τον ΟΗΕ κατά του Ισραήλ. Θέλει να σταματήσει την διάλυση των Παλαιστίνιων τρομοκρατών, διότι βλέπει τι θα συμβεί στη συνέχεια. Γι’ αυτό είπε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι οι εμπροσθοφυλακή τους και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να ενωθούν.

Εάν δημιουργηθούν τα τρία αυτόνομα Κουρδικά κράτη εντός του Ιράκ, της Συρίας και του Ιράν, το τέταρτο και τελευταίο τμήμα του ενιαίου Κουρδιστάν θα είναι στην Τουρκία. Ολόκληρη η νοτιοανατολική Τουρκία θα αυτονομηθεί και μαζί της 20 τουλάχιστον εκατομμύρια Κούρδοι.

Εάν συμβεί αυτό, τότε η ένωση των τεσσάρων Κουρδικών περιοχών, της Συρίας, του Ιράν, του Ιράκ και της Τουρκίας, θα δημιουργήσει το μεγάλο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Μια μεγάλη χώρα, με πληθυσμό ως 40-50 εκατομμύρια ανθρώπους, που θα αποτελεί προπύργιο της Δύσης και ειδικά των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή.

Ο ακρωτηριασμός της Τουρκίας θα την αναγκάσει να εγκαταλείψει και την Κύπρο. Έτσι, τα μεγαλεπήβολα νέο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν… θα γίνουν όνειρα θερινής νυχτός…

Πόσο θα μπορούσε να επηρεαστεί η Ελλάδα από μια τέτοια εξέλιξη; Εάν οι κυβερνώντες κινηθούν σωστά και πατριωτικά, καθόλου. Αυτό που απαιτείται είναι ο άμεσος εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων με κάθε τρόπο.

Η αεροπορία χρειάζεται έναν εκσυγχρονισμένο στόλο F-16 Viper τουλάχιστον 120 αεροσκαφών, τουλάχιστον 40 Rafale και 40 F-35, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 200 σύγχρονων αεροσκαφών.

Το Ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία. Οι 3+1 φρεγάτες Belharra δεν αρκούν. Αντί να περιμένουμε τις μελλοντικές Αμερικανικές φρεγάτες Constellation, απαιτείται η ναυπήγηση στην Ελλάδα επιπλέον φρεγατών Belharra. Εάν οι 4 ναυπηγηθούν στην Γαλλία, τότε ακόμη 8 θα πρέπει να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος στόλος 12 πλοίων. Η νέα δομή προβλέπει 16 μεγάλα πλοία. Με τον εκσυγχρονισμό των 4 ΜΕΚΟ, μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, μέχρι να αρχίσει κάποια στιγμή στο μέλλον η ναυπήγηση των Constellation, που θα αντικαταστήσουν τις ΜΕΚΟ.

Το Ναυτικό χρειάζεται τουλάχιστον 6 νέα υποβρύχια για να συμπληρώσουν την υπάρχουσα δύναμη. Ο τύπος που θα επιλεχθεί, θα πρέπει να αποφασιστεί από το ίδιο το Ναυτικό. Ίσως, για λόγους ομοιοτυπίας, τα Γερμανικά Type-214 να είναι τα καταλληλότερα.

Από εκεί και πέρα, απαιτούνται και άλλα σύγχρονα και έξυπνα όπλα για τον στρατό ξηράς. Νέα επιθετικά ελικόπτερα (τα Apache είναι τα κορυφαία). Drones και περιφερόμενα πυρομαχικά. Συστήματα για το πυροβολικό, συστήματα αεράμυνας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κλπ.

Στην ερώτηση του μέσου αναγνώστη, για το που θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά, η απάντηση έχει δύο σκέλη:
1. Εάν θέλεις ειρήνη, πρέπει να ετοιμάζεσαι για πόλεμο.
2. Με την άμεση αξιοποίηση του πλούτου που αποδεδειγμένα πλέον υπάρχει στο υπέδαφος της Ελλάδας, σε ξηρά και θάλασσα. 680 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έχουν ανακαλυφθεί μόνο στην Δυτική Ελλάδα. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι εάν θέλουμε να επιζήσουμε ως Ελλάδα και Έλληνες, θα πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα και όχι αυτά που προστάζουν οι χαρτογιακάδες φραγκολεβαντίνοι των Βρυξελλών. Αυτοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει να ζεις στα Βαλκάνια, τι σημαίνει να ζεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τι σημαίνει να έχεις δίπλα σου την Τουρκία.

Η Ελλάδα δεν είναι μαγαζί γωνία. Η Ελλάδα είναι ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Όταν το αντιληφθούμε αυτό, όταν θα έχουμε μια ηγεσία ισχυρή και όχι φοβική, μια ηγεσία πραγματικά πατριωτική, τότε θα απολαύσουμε αυτά που αξίζουμε.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου