Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Παραλίγο βομβαρδισμός Αμερικανών από Τούρκους!

Όπως έγραψε το foxnews.com οι Τούρκοι παραλίγο να βομβαρδίσουν Αμερικανούς στρατιώτες στην προσπάθειά τους να πλήξουν θέσεις των Κούρδων μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αμερικανικού δικτύου, στις 24 Ιουλίου ο Τούρκος στρατιωτικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τους συμμάχους που μάχονται κατά του ISIS, πως είχαν 10 λεπτά για να απομακρυνθούν από το βόρειο Ιράκ και να μείνουν νότια της Μοσούλης, καθώς θα γινόταν βομβαρδισμός θέσεων των Κούρδων!

Έξαλλοι οι Αμερικανοί για την συμπεριφορά των Τούρκων, κατάφεραν να αποφύγουν τα αεροπορικά πυρά των Τουρκικών δυνάμεων και να απομακρυνθούν ευτυχώς χωρίς να έχουν θύματα. Στην περιοχή δρουν Αμερικανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν Κούρδους Πεσμεργκά στην μάχη κατά του ISIS.

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, με την πρώτη να ζητά εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους.
  
Οι Αμερικανοί απαίτησαν από τους Τούρκους να έχουν λεπτομερή και έγκυρη ενημέρωση για κάθε στρατιωτική επιχείρηση που αναλαμβάνουν, αλλά οι Τούρκοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ενημερώνουν για τις επιθέσεις κατά των Κούρδων.

Όπως σημειώνει το Αμερικανικό Fox News, η Τουρκία επιμένει στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας 68 μιλίων από τα σύνορά της, με ουσιαστικό σκοπό να αποτρέψει την έξοδο στην θάλασσα των Κούρδων, που έχουν πετύχει σημαντικές νίκες κατά του ISIS.

Η Τουρκία πιστεύει πως κρατώντας τους Κούρδους μακριά από λιμάνια, δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν το πετρέλαιο που διαθέτουν και θα είναι ευκολότερο γι’ αυτήν να πετύχει τους σκοπούς της.

Η Τουρκία δεν θέλει την εξάλειψη του ISIS γράφει το Fox News, ενώ οι Αμερικανοί φοβούνται πως τα χτυπήματα κατά των Κούρδων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την επιχείρηση κατά του ISIS.


Πηγή:
http://www.foxnews.com/politics/2015/08/10/turkey-strikes-on-kurds-could-drag-us-into-new-front-military-sources-fear/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου