Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Με ειρωνεία απάντησε το Υπ.Εξ. στους Σκοπιανούς

Μέσω twitter και με απίστευτη ειρωνεία απάντησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Σκοπιανών, την ώρα που υποτίθεται γίνεται προσπάθεια για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Αντώνιο Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός εξωτερικών της Βαρντάρσκα, ευρισκόμενος στον Καναδά, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της χώρας του, φωτογραφήθηκε σε εκδήλωση των εκεί «Μακεδόνων της Διασποράς», με φόντο τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», που στην πολιτική του αλυτρωτισμού και του εξαρχαϊσμού του Νίκολα Γκρούεφσκι εκτείνεται έως τον Όλυμπο και τον ποταμό Νέστο, ως τα σύνορα με τη Σερβία.

Πέρυσι, ο Αντώνιο Μιλόσοσκι κάνοντας ορειβασία στον Όλυμπο, με το που ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή τον Μύτικα, άνοιξε ένα λάβαρο με τον ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία και το εθνικό σύμβολο του δημιουργήματος που λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Θυμίζουμε πως η Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ονομαζόταν Βαρντάρσκα, μέχρι το 1945.

Έτσι, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σκληρά και με ειρωνεία, όπως ακριβώς χρειάζεται να αντιμετωπίζονται οι σφετεριστές της Μακεδονίας.
Η ανακοίνωση μέσω twitter έγραφε:

«Ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Χρήση και άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες».

Αν και τέτοιες αλυτρωτικές κορώνες από τους Σκοπιανούς θα πρέπει να αναμένονται στο επόμενο διάστημα καθώς στη Βαρντάρσκα θα γίνουν εκλογές την άνοιξη, η ενέργεια του Μιλόσοσκι μόνο ως άστοχη και υπονομευτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπό το πρίσμα της προσπάθειας εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βαρντάρσκα, που συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπ.Εξ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια και στις συναντήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, είτε σλαβικής είτε αλβανικής καταγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου