Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί στην Κω από Αφγανούς και Κούρδους

Την Τετάρτη στη μιάμιση το μεσημέρι, εκδηλώθηκε ισχυρή επίθεση προς τη διμοιρία των αστυνομικών (ΥΜΕΤ) στην Κω, από Αφγανούς και Κούρδους!

Πρόθεσή τους ήταν να σπάσουν τη σειρά της εισόδου στην αίθουσα για καταγραφή τους από τους αστυνομικούς του τμήματος Αλλοδαπών. Αναγκαστικά έγινε χρήση ήπιων μέσων καταστολής, αλλά πάνω στα αλληλοτραβήγματα υπήρξε ευτυχώς ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού με εκδορές.

Τις συνέπειες της ένταση μπορείτε να τις δείτε αποτυπωμένες στο χέρι του αστυνομικού, στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το bloko.gr.

Την ίδια ώρα, κάποιοι μετανάστες, αναρριχήθηκαν σε ένα ταρατσάκι που βρίσκεται πάνω από την αίθουσα καταγραφής των αλλοδαπών και πάνω της είναι εγκαταστημένα συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων.
Για να απομακρυνθούν οι αλλοδαποί χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν 5 αστυνομικοί.

Αυτή την ώρα πάντως επικρατεί η συνηθισμένη αναταραχή, με τους ταραξίες να έχουν απομακρυνθεί και τα γυναικόπαιδα να βρίσκονται στη σειρά προτεραιότητας.

«Οι συνθήκες είναι τραγικές. Και για εμάς και για τους μετανάστες», δηλώνουν στο bloko.gr αστυνομικοί των δύο διμοιριών της ΥΜΕΤ που βρίσκονται από χθες το απόγευμα στην Κω.
«Η κατάσταση είναι έκρυθμα εύφλεκτη, συνεχίζουν. Πώς να συγκρατήσεις τόσο κόσμο μέσα σ' ένα γήπεδο με τέτοια ζέστη τόσες ώρες;» αναρωτιούνται οι αστυνομικοί.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα έρθει η ώρα που θα περιγράφουμε άσχημα γεγονότα από τα Ελληνικά νησιά, με πρωταγωνιστές τους παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου