Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων της Αλβανίας;

Ποιος ο ρόλος του δυτικοαναθρεμμένου Έντι Ράμα; Πως δρουν οι μυστικές υπηρεσίες; Πόσο απειλεί την Ελλάδα το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας;

Τα ταραγμένα, από ψυχής λόγια του πάτερ Ευθύμιου και τα παράπονα για την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης του Προέδρου του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, του Διονύση Μπελέρη μετά το γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγίου Αθανασίου στην Αλβανία, είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη Αλβανική επιθετικότητα που δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για όσους γνωρίζουν τους αδερφούς Ράμα και τον ρόλο τους.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, δήλωσε πως δεν ενδιαφέρει την Αλβανία η γνώμη της Ελλάδας και καλά θα κάνει η Ελλάδα να συνηθίσει στην ιδέα του γκρεμίσματος εκκλησιών!

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, έγιναν γνωστά τα προκλητικά σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα ο εθνικισμός που πάντα διατηρεί ζωντανές τις βλέψεις για αλλαγές συνόρων όχι μόνο προς Ελλάδα αλλά και προς Σερβία, Κοσσυφοπέδιο κλπ.

Τότε συνέβησαν και τα εκτεταμένα επεισόδια μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και οι επιθέσεις εκφοβισμού σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο που έφεραν μεγάλες αναταράξεις και ανησυχίες στην Ελληνική μειονότητα.

Η ιδέα της ενοποίησης όλων των διάσπαρτων Αλβανών σε ένα μεγάλο κράτος προέκυψε από τις αποφάσεις της «Λίγκας του Πρίζρεν» το 1878, παρέμεινε ζωντανή και σήμερα εμφανίζεται εκ νέου, περισσότερο έντονη και ενισχυμένη, σε αντίθεση με αντίστοιχες ιδέες άλλων γειτονικών εθνών για «Μεγάλη Ελλάδα», «Μεγάλη Σερβία», «Μεγάλη Βουλγαρία», που παρήκμασαν και τελικά μάλλον ξεχάστηκαν.

Διαχρονικά, αυτή η εκδοχή υποστηρίχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την Αυστροουγγαρία, τη φασιστική Ιταλία και το Γ’ Ράιχ.

Γενικά, το όλο περιφερειακό σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει τη σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

Ο ρόλος των αδελφών Ράμα αποκρυπτογραφείται από μερικές λεπτομέρειες του βιογραφικού τους και είναι γνωστό σε όλους ότι είναι δυτικοτραφείς, αφού ο ‘Εντι έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και ο Όλσι στις ΗΠΑ.

Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι ο 45χρονος Όλσι υποστηρίζεται και κατευθύνεται από Αμερικανούς, με τους ισχυρισμούς να είναι βάσιμοι.

Παρόλο που η οικογένειά του ήταν συνδεδεμένη με το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και το ΚΚ Αλβανίας, ο Όλσι από το 1992 και με την κατάρρευση του καθεστώτος ανέλαβε επικεφαλής στο ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία», με χρηματοδότη τον Τζορτζ Σόρος.
Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1997 για να μεταβεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ και σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Παρέμεινε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ για περίπου 14 χρόνια.

Το 2011 επέστρεψε στην Αλβανία και ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του αδελφού του, Έντι, ο οποίος απέβλεπε στην πρωθυπουργία, την οποία τελικά κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Επιστρέφοντας στα Τίρανα και έχοντας Αμερικανική υπηκοότητα και διαβατήριο, φέρεται να εργάσθηκε στην εταιρεία Delphinus Medical Technologies, ενώ κατά τους τελευταίους μήνες διευθύνει την εταιρεία Pegasus Communications, συγχρόνως και παράλληλα πάντοτε με τις επικοινωνιακές του υπηρεσίες στον αδελφό του, τον Αλβανό πρωθυπουργό.
Όσον αφορά τη χώρα μας, από τη μεριά των Αλβανών και των εκάστοτε κυβερνήσεών τους, συντηρείται μεθοδικά και προκλητικά το θέμα των Τσάμηδων, εκπρόσωποι κομμάτων υπαινίσσονται ύπαρξη Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, ενώ συγχρόνως και με κάθε τρόπο καταπιέζουν και εκφοβίζουν τους αριθμητικά φθίνοντες και εναπομείναντες στα εδάφη τους Βορειοηπειρώτες.

Βέβαια, το να βαφτίζονται οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, μειονότητα, είναι κάτι που μόνο η Αλβανία μπορεί να εξηγήσει που το στηρίζει και πιθανότατα η Τουρκία, που φέρεται ως πάτρωνας…

Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσεις είναι η συστηματική διείσδυση της Τουρκίας στους τομείς της οικονομίας και της εκπαίδευσης στην Αλβανία, ενώ πολλοί διπλωμάτες διαβλέπουν υπαγωγή της Αλβανίας, του Κοσσόβου και της Βοσνίας στην Τουρκική ζώνη επιρροής, προοπτικές που παραπέμπουν στη δημιουργία ισλαμικού τόξου Τουρκίας – Αλβανίας - Βοσνίας και στην επιστροφή των Τούρκων στα Βαλκάνια, σύμφωνα με το νεο-οθωμανικό δόγμα Νταβούτογλου.
Τα τελευταία επεισόδια λοιπόν εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι τα τελευταία.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου Αλβανοί μετανάστες – μαθητές Ελληνικών σχολείων, προσέρχονται για μάθημα με μπλούζες που έχουν ζωγραφισμένη την Μεγάλη Αλβανία, που περιλαμβάνει την Ήπειρο και την Κέρκυρα.
Επίσης, φοράνε σε καθημερινή βάση στο σχολείο, περιβραχιόνια με την σημαία της Αλβανίας.


Η Ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να σχεδιάσει προσεκτικά τους τρόπους που θα αντιδράσει στις εθνικιστικές κινήσεις των Αλβανών και των Τούρκων, ώστε η χώρα να μην βρεθεί προ τετελεσμένων και προ εκπλήξεων.Διαβάστε αναλυτικά για όλα αυτά και στα τρία άρθρα του περιοδικού CRASH που περιέχουν όλες τις συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα.
   
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/08/ALBANIA.pdf

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/08/ALBANIA-RAMA.pdf

http://www.medicalland.gr/%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BB%CF%8C%CE%B3/

Με πληροφορίες από το crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου