Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Εξοπλιστικό πρόγραμμα 5,9 δισ. δολαρίων από την Τουρκία

Ενώ η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της κατά της Ελλάδας, αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και καθώς αρνείται να άρει το casus belli εάν η Ελλάδα δεν παραιτηθεί από το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που ανέρχεται στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλιστικού αυτού προγράμματος αναμένεται να είναι εγχώριας παραγωγής, καθώς οι Τουρκικές βιομηχανίες θα λάβουν συμβόλαια αξίας 4,5 δισ. δολαρίων.

Και όλα αυτά, την στιγμή που στην Ελλάδα δεν μπορούν να αγοραστούν καν ανταλλακτικά εάν δεν το εγκρίνουν οι δανειστές. Οι οποίοι προσπαθούν μεθοδικά να κλείσουν τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, με επικίνδυνες συνέπειες για την ακεραιότητα της χώρας.


Όπως έγινε γνωστό, οι Τουρκικές εξαγωγές οπλισμού αυξήθηκαν κατά 35% το πρώτο δίμηνο του 2016, ενώ η Τουρκία έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη ένοπλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοινώθηκαν, αφορούν μεταξύ άλλων:

1. Παραγγελία για επιπλέον αεροσκάφη F-35Α Lightning II.
2. Χρηματοδότηση μαζικής παραγωγής κατευθυνόμενων βλημάτων και βομβών.
3. Προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
4. Χρηματοδότηση του προγράμματος εγχώριας ανάπτυξης και παραγωγής κινητήρα για τα επιθετικά ελικόπτερα T-129.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό 9 επιθετικά ελικόπτερα T-129A με κινητήρες Αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιούνται από το Μάιο του 2015 σε επιχειρήσεις.
Εντός του έτους αναμένεται η παραγωγή 17 ελικοπτέρων Τ-129Β από τα 51 της κύριας παραγγελίας.
5. Αναμένεται η μαζική παραγωγή του τυφεκίου ΜΡΤ-76 των 7,62mm.
6. Αναθεωρείται η φάση σχεδίασης του προγράμματος εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους.
7. Αναθεωρείται η συνέχιση προμήθειας τεθωρακισμένων οχημάτων και εξοπλισμού άρσης ναρκοπεδίων
8. Υλοποιείται το πρόγραμμα MilGem για τις 4 stealth κορβέτες κλάσης Ada.
9.  Αναβαθμίζεται το σχέδιο MilGem αυξάνοντας το εκτόπισμα και το μήκος μετατρέποντας άλλα 4 πλοία σε φρεγάτες.
10. Ξεκινάει η ναυπήγηση 6 φρεγατών μεγέθους αντιτορπιλικού, TF-2000.
11. Στις 7 Μαΐου 2015 υπογράφηκε η σύμβαση προμήθειας ενός ελικοπτεροφόρου - μικρού αεροπλανοφόρου, έναντι 1 δισ. δολαρίων.
12. Ναυπηγούνται 10 ΤΠΚ με αυξημένη ικανότητα απόκρυψης ίχνους (stealth), με υψηλές ταχύτητες και μεγάλο και σύγχρονο όγκο πυρός.
13. Ναυπηγούνται 2 νέα αρματαγωγά.
14. Ναυπηγούνται 6 νέα υποβρύχια τύπου type-214.

 

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό ή βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης σχεδόν όλων των φρεγατών (κλάσης MEKO-200 και O.H.Perry) αποκτώντας πολύ ανώτερες δυνατότητες από τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα stealth F-35;
Με τις φρεγάτες τύπου S που έχουν αντιαεροπορική ικανότητα 16 χιλιομέτρων με βλήματα της με δεκαετίας του '70;
Θα μπορέσουν τα (συνολικά ούτε 200) κουρασμένα και μη αναβαθμισμένα σε επίπεδο Viper, F-16 και τα Mirage-2000 που δεν εκσυγχρονίστηκαν σε επίπεδο -5, να αντιμετωπίσουν τα πολυάριθμα εκσυγχρονισμένα Τουρκικά F-16 και τα νέα F-35;

Με τους δανειστές στην Ελλάδα, νέο μαχητικό αεροσκάφος δεν πρόκειται να δούμε ποτέ. Εάν σήμερα αποφασιζόταν η αγορά νέων μαχητικών 4ης++ γενιάς ή 5ης, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 10 χρόνια για να τα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία…

Πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Τουρκική επιθετικότητα, εάν χρειαστεί;
Μήπως θα καλέσει το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τα Ελληνικά σύνορα από την Τουρκία, όπως τα προστατεύει από τους παράνομους μετανάστες;

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε ως έθνος και να πάρουμε την χώρα στα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε χώρα και στα παιδιά μας. Γιατί αν συνεχιστεί το κακό με τους δανειστές, τότε μια μέρα δεν θα υπάρχει χώρα, καθώς θα την έχουν «εκποιήσει» για να πάρουν πίσω τα δανεικά…


 




Με πληροφορίες από το pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου