Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πέτρες και καδρόνια κατά αστυνομικών και στρατιωτών από παράνομους μετανάστες στα Ιωάννινα

Επεισόδια έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εγνατία οδό κατά την διάρκεια αστυνομικής επέμβασης για να ανοίξει ο δρόμος που είχε καταληφθεί από πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες του κέντρου Κατσικά.

Πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους διαμαρτυρόμενους καταληψίες του δρόμου, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης για να ανοίξει ο δρόμος, οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και καδρόνια από τους αλλοδαπούς καταληψίες που αντιδρούσαν.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια της επέμβασης ελευθέρωσης του δρόμου, προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Με την επέμβαση της αστυνομίας άνοιξε ο δρόμος και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα, 5 στρατιώτες που βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.



Πηγές: Αθηναϊκό & Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων και Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου