Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η Τουρκία δεν θα τηρήσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες εάν η ΕΕ δεν κάνει όσα συμφωνήθηκαν

Η Τουρκία δεν θα τηρήσει την συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, εάν η ΕΕ δεν ικανοποιήσει τις υποσχέσεις της και τα συμφωνημένα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, σε συγκέντρωση αστυνομικών στην Άγκυρα, «έχουμε σχεδόν 3 εκατομμύρια (σ.σ. πρόσφυγες) στον προϋπολογισμό μας, αλλά ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε τίποτα από τα συμφωνηθέντα από την ΕΕ. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της, η Τουρκία δεν θα τηρήσει την συμφωνία. Οι χώρες που είναι πιο ψηλά από εμάς οικονομικά, δεν έδειξαν την ίδια ανθρωπιστική σχέση».

Η συμφωνία της 18ης Μαρτίου προβλέπει ότι η Τουρκία θα παίρνει πίσω όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διασχίζουν το Αιγαίο και εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ θα παίρνει απ’ ευθείας από την Τουρκία χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες και θα αποζημιώνει την Τουρκία με χρήματα, ενώ θα καταργήσει την βίζα για τους Τούρκους πολίτες προς την ΕΕ και θα επιταχύνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στην ΕΕ.



Με πληροφορίες από τα: Reuters και Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου