Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΟΧΙ από την Ολλανδία στην σύνδεση ΕΕ και Ουκρανίας (video)

Κατά της συμφωνίας σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας τάχθηκε η πλειοψηφία των Ολλανδών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 61% ψήφισαν κατά και μόνο το 38% υπέρ. Το ποσοστό συμμετοχής φαίνεται έφτασε το 32,2% ξεπερνώντας  το όριο του 30% και θεωρείται έγκυρο.

Εκπρόσωποι της Ολλανδικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν το αποτέλεσμα.

«Η επικύρωση δεν μπορεί να προχωρήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, άρα οφείλουμε να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα. Πρέπει τώρα να ξεκινήσουμε επαφές εντός του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και με το Κοινοβούλιο, τους Ευρωπαίους εταίρους και την Ουκρανία, για να εξετάσουμε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αυτής της απόφασης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μπερτ Κέντερς.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι «η επικύρωση απλά δεν μπορεί να προχωρήσει».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό, αλλά θεωρείται επικίνδυνο πολιτικά για την κυβέρνηση να το αγνοήσει, ενόψει και των εκλογών του 2017.

Σαν κρύο ντους δέχτηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι πολιτικοί της Ουκρανίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ελπίζει πως η Ολλανδική κυβέρνηση τελικά «θα εργαστεί για το συμφέρον της ΕΕ, της Ολλανδίας και της Ουκρανίας», ελπίζει δηλαδή πως θα παραβλέψει την βούληση του λαού και θα επικυρώσει τη συμφωνία!

Άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί πιστεύουν πως απλώς δεν έγινε σοβαρή δουλειά από τους Ουκρανούς πολιτικούς και γ’ αυτό απέτυχαν να πείσουν πως η διασύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ θα ωφελήσει και τις δύο μεριές.

Ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της καμπάνιας υπέρ του «Όχι», ο επικεφαλής των Ολλανδών ευρωσκεπτικιστών Γκερτ Βίλντερς, με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε ότι «ο Ολλανδικός λαός είπε όχι στην Ευρωπαϊκή ελίτ και τη συμφωνία». Χαρακτήρισε μάλιστα το αποτέλεσμα «την αρχή του τέλους της ΕΕ».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία χαιρέτισε και ο επικεφαλής των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών, Νάιτζελ Φάρατζ, ενόψει και του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, όπου το Brexit είναι πλέον προ των πυλών.

Το δημοψήφισμα στην Ολλανδία προκάλεσαν οι ευρωσκεπτικιστές με τη συλλογή 450.000 υπογραφών στο διαδίκτυο. Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα αποτυπώνει την γενικευμένη δυσαρέσκεια των Ολλανδών ψηφοφόρων απέναντι στο κατεστημένο των Βρυξελλών.

Η συνθήκη ΕΕ-Ουκρανίας καλύπτει την πολιτική, το εμπόριο και την άμυνα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από τα 28 κράτη-μέλη, ώστε να αποκτήσει πλήρη νομική ισχύ.
Η Ολλανδία, είναι η μόνη χώρα που δεν το έχει πράξει.
Στην Ελλάδα, πότε επικυρώθηκε;


Δείτε την απίστευτη προπαγάνδα που οργανώθηκε υπέρ του ΝΑΙ στην Ολλανδία.
https://www.youtube.com/watch?v=WEQkeQiTLU0

 


Με πληροφορίες από τα: RT.com και Mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου