Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Διαδηλώσεις στη Βαρντάρσκα και κατά του ψευτομακεδονισμού

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Απριλίου 2016, έγινε μεγάλη συγκέντρωση της ενωμένης αντιπολίτευσης της Βαρντάρσκα στα Σκόπια, με επικεφαλής το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SDSM), με αίτημα την παλινόρθωση των δημοκρατικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου.

Οι διαδηλώσεις έχουν σκοπό να αποδοκιμάσουν την απόφαση του προέδρου Ιβάνοφ (που ανήκει στο κόμμα VMRO του Γκρουέφσκι), να δώσει αμνηστία σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε τεράστιο σκάνδαλο μαζικών παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατάχρηση εξουσίας, παράνομες συλλήψεις, βασανισμούς πολιτικών αντιπάλων, παραδικαστικό κύκλωμα, διαπλοκή με μεγάλες εταιρείες και απάτη επί της λειτουργίας του πολιτεύματος.

Τα μηνύματα των διαδηλώσεων είναι πολλαπλά και στρέφονται και κατά της ακροδεξιάς κυβέρνησης του VMRO-DPMNE, διατρανώνοντας την διαφοροποίηση των πολιτών από την επιβαλλόμενη γραφική πολιτική της «αρχαίας Μακεδονικής» ταυτότητας.



Κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σκοπίων, έγιναν ζημιές στην «αψίδα της Μακεδονίας», που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, την οποία κατασκεύασε το γραφικό εθνικιστικό κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μακεδονικά στοιχεία και να παραχαράξει την ιστορία.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν και σε «επίθεση» κατά του Υπουργείου Πολιτισμού της Βαρντάρσκα, που βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά από την «αψίδα της Μακεδονίας».

Σημειώνεται πως τόσο η «αψίδα της Μακεδονίας» όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι σύμβολα της πολιτικής σφετερισμού και παραχάραξης της Ιστορίας που ασκείται από τις κυβερνήσεις της Βαρντάρσκα από το 1991 και ιδιαιτέρως επιθετικά από το 2006.



Video: Vladislav Perunovic
Με πληροφορίες από το: Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου