Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Μουζάλας: 80 παράνομοι μετανάστες ημερησίως στην Ελλάδα

Κατά μέσο όρο, 80 παράνομοι μετανάστες φτάνουν ημερησίως στην Ελλάδα, παραδέχτηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός παραδέχτηκε πως η κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές είναι καλύτερη σε σχέση με παλαιότερα, «οι ροές είναι σταθερές και ελεγχόμενες», αλλά κατά μέσο όρο, 80 άνθρωποι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα κάθε μέρα.

Η απλή αριθμητική δείχνει πως 80 x 365 = 29.200 αλλοδαποί συνεχίζουν να εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα ετησίως, παρά τη συμφωνία με την Τουρκία και παρά τις προσπάθειες διακοπής των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ο Γιάννης Μουζάλας είπε πως μετά τις εθελούσιες και τις υποχρεωτικές επιστροφές στις χώρες τους, αλλά και τις μετεγκαταστάσεις σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην Ελλάδα σήμερα είναι περίπου 50.000, ενώ γίνεται νέα καταγραφή τους για να υπάρχουν επίσημα νούμερα.

«Έχουμε 56.000 αιτήσεις ασύλου τις οποίες τις εξετάζουμε κάθε μία ξεχωριστά με βάση τις συνθήκες κάτι το οποίο δημιουργεί έναν εγκλωβισμό αλλά δεν θέλουμε να παραβούμε το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Όσον αφορά τις επιστροφές στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών από τη Γερμανία, το Βέλγιο και άλλες χώρες, είπε πως πρόκειται για μερικές δεκάδες και η κίνηση είναι συμβολική.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι, η παραδοχή του Υπουργού πως κάποιος αριθμός (μικρός ή μεγάλος δεν διευκρινίστηκε) των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών και των προσφύγων, θα μείνει στην Ελλάδα για πάντα.

«Από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ένας αριθμός θα μείνει στη χώρα μας. Θέλουμε να περπατήσουμε στο μέλλον μαζί τους. Ξεκινάμε μία διαδικασία ένταξης πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε» είπε ο Υπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου