Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Canadair: από τα 18 λειτουργούν τα 6 / εξετάζεται η αγορά 4

Από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415 και CL-215, μόνο 6 επιχειρούν στις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα τιε τελευταίες ημέρες.

Παρά την τιτάνια μάχη που δίνουν οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για να έχουν ετοιμοπόλεμα τα Καναντέρ, από τα 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα μόνο τα 6 είναι ετοιμοπόλεμα και προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές.

Συγκεκριμένα, από τα 11 παλαιά Καναντέρ τύπου CL-215 επιχειρησιακά είναι 4, ενώ από τα 7 καινούρια CL-415 επιχειρησιακά είναι μόλις τα 2…

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εισηγείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την αγορά τεσσάρων Καναντέρ CL-215 από τον Καναδά!

Ο Καναδάς βγάζει προς πώληση τα συγκεκριμένα αεροπλάνα και το κόστος της αγοράς τους εκτιμάται περίπου στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Αυτοί που έκαναν την εισήγηση υποστηρίζουν πως τα Καναδικά Κανατέρ, έχουν τις μισές ώρες πτήσης από τα δικά μας CL-215.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα των πυροσβεστικών αεροπλάνων είναι η έλλειψη ανταλλακτικών. Δυστυχώς η πολιτεία (διαχρονικά) δεν φροντίζει για την εύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών, ώστε όλα τα Καναντέρ να είναι ετοιμοπόλεμα.

Αν τελικά αγοραστούν τα 4 Canadair τύπου CL-215, επιχειρησιακά θα είναι έτοιμα για το καλοκαίρι του 2019.



Διαβάστε επίσης:
 
Μόνο 9 από τα 21 καναντέρ πετάνε

Κάθε χρόνο πέφτει ένα canadair, αλλά για καινούρια τσιμουδιά

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα / πτώση canadair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου