Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Yeni Safak: οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τις Τουρκικές δυνάμεις στην Συρία

Κατηγορίες ενάντια στις ΗΠΑ για δημιουργία νέας «τρομοκρατικής» Κουρδικής ομάδας που θα πλήξει τις Τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Συρία με σκοπό να τις εκδιώξουν, ώστε να δημιουργηθεί Κουρδικό Καντόνι κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, κάνει λόγο η εφημερίδα Yeni Safak.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει πως οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα «τρομοκρατική» Κουρδική οργάνωση με το όνομα Quwwat al-Thuwwar, η οποία αποτελείται από χιλιάδες Κούρδους μαχητές που ανήκαν στο PYD και είναι έμπειροι στον πόλεμο. Οι ΗΠΑ τους έχουν εξοπλίσει με τυφέκια τύπου M-16 και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο σκοπός τους είναι να επιτεθούν στις Τουρκικές δυνάμεις που ανήκουν στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και έχουν καταλάβει Συριακό έδαφος, έχοντας δημιουργήσει μια λωρίδα ασφαλείας.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η νέα Κουρδική Οργάνωση και οι Αμερικανοί προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια σε απόλυτη συνεργασία με τους Κούρδους του PKK, ενώ η νέα Οργάνωση Quwwat al-Thuwwar λειτουργεί κάτω από τις Αμερικανικές διαταγές.



Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει πως ο σκοπός των Αμερικανών και της CIA που συνεργάζεται με το PKK, είναι η δημιουργία μιας Κουρδικής περιοχής σε όλη την βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία. Η περιοχή αυτή θα αποτελείται από 6 καντόνια και θα αποτελέσει μέρος της Συριακής Ομοσπονδίας στην μεταπολεμική εποχή.

Στον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα σημειώνονται με κίτρινο χρώμα οι Κουρδικές περιοχές που αποτελούν φόβο για την Τουρκία και ονομάζονται «τρομοκρατικός διάδρομος». Επίσης γίνεται λόγος για «κατάληψη» από τις Κουρδικές «τρομοκρατικές» δυνάμεις του PKK των περιοχών που έχει καταλάβει ο Τουρκικός στρατός κατά την επιχείρηση εισβολής με την ονομασία Ασπίδα του Ευφράτη.



Διαβάστε επίσης:
Τουρκία και Ιράν ενάντια στο Κουρδικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου