Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι ψευτομακεδόνες

Από τη μια παρακαλάνε την Ελλάδα και δηλώνουν έτοιμοι για συμβιβαστική λύση ώστε η χώρα τους να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και από την άλλη προχωράνε σε αλυτρωτικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Σε αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά συμμετείχε ο εκεί γενικός πρόξενος της χώρας Jovica Palacevski. Στην εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United «Macedonians» Organization of Canada, παρουσιάστηκαν χάρτες με την «Μακεδονία του Αιγαίου» που περιλαμβάνει την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Χαλκιδική την Πιερία, ενώ τα όρια του κράτους αυτού φτάνουν στην Θεσσαλία!





Οι φωτογραφίες προέρχονται από το mignatiou.com

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.
Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.
Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα.
Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της πΓΔΜ
».
 
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως την θρασύτητα των Σκοπιανών έχει θρέψει και η Ελληνική υποχωρητικότητα και βλακεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγα χρόνια σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας και σε γνωστό δημοσιογράφο, ο επί πολλά έτη υπεύθυνος διαπραγματευτής για το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. είχε πει πως κάποτε οι «σύμμαχοι» είχαν παρουσιάσει στις δύο πλευρές μια λίστα από υποψήφια ονόματα για την fYRoM. Το πρώτο όνομα στη λίστα ήταν το VARDARSKA (Βαρντάρσκα), το οποίο ο διαπραγματευτής είπε πως «φυσικά απέρριψα αμέσως»! ***

Αν είναι δυνατόν! Το καλύτερο όνομα, το όνομα που επί χρόνια φωνάζουμε πως πρέπει να δοθεί στο κράτος αυτό, το όνομα που χρησιμοποιούνταν μέχρι το 1945 από το κράτος αυτό, το Βαρντάρσκα, να το απορρίπτει ο Έλληνας διαπραγματευτής!!!…

Χρειάζεται να συνεχίσουμε;
 

*** Δεν αναφέρουμε το όνομα του τηλεοπτικού σταθμού, του δημοσιογράφου και του διαπραγματευτή, επειδή το βίντεο της εκπομπής δεν υπάρχει διαθέσιμο στο internet ώστε να το δουν και να το ακούσουν όλοι. Αν καταφέρουμε να το αποκτήσουμε από το προσωπικό αρχείο του δημοσιογράφου, τότε θα το αναρτήσουμε εμείς στο κανάλι μας στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου