Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γκάμπριελ και Κούρτζ: αδύνατη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Αυστρίας συμφωνούν πως η Τουρκία του Ερνταγάν δεν είναι δυνατό να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο την κυβερνά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο πως απέτυχε να λάβει στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας του στην ΕΕ.

«Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτήν την κατάσταση, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ. Δεν είναι επειδή δεν τους θέλουμε, αλλά επειδή η Τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν απομακρύνονται με γοργούς ρυθμούς από όλα όσα εκπροσωπεί η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτζ δήλωσε στην εφημερίδα Welt (και αναδημοσίευσε η εφιμερίδα Zeit) ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον για τα επόμενα 6 χρόνια.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει μέλος της ΕΕ με την ευκαιρία της 100ής επετείου της ίδρυσής της το 2023» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σεμπάστιαν Κούρτζ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιδεικνύει δικτατορικά χαρακτηριστικά.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους επικριτές, τους αντιφρονούντες και τις μειονότητες είναι απολύτως απαράδεκτος. Ακόμη και αν η Άγκυρα επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2023, αυτό δεν θα συμβεί» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Ο Σεμπάστιαν Κούρτζ επισήμανε επίσης ότι «οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες στην Τουρκία παραβιάζονται συστηματικά», προσθέτοντας ότι η ενίσχυση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία είναι «απολύτως μη ρεαλιστική».

Μήπως όμως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να εξετάσουν αν τελικά το πρόβλημα για  την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι ο Ερντογάν αλλά συνολικά η Τουρκία;



Διαβάστε επίσης:
Ξυπνάει και αντιδράει η Ευρώπη κατά του αλαζόνα Σουλτάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου