Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Συνάντηση Σάραζ με τον Ιταλό πρέσβη για συνομιλίες και συνεργασία!

Ο ρόλος της Ιταλίας στην κρίση της Λιβύης είναι περίεργος. Η Ιταλία προσπαθεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της, όποια και αν είναι η κατάληξη του εμφυλίου πολέμου.

Όπως έχει καταστεί σαφές, η Ιταλία ουδόλως ενδιαφέρεται για το αν την επόμενη ημέρα της επίλυσης του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη θα βρίσκονται στην κυβέρνηση οι αδελφοί μουσουλμάνοι του Φαγιέζ αλ Σάραζ και της Τουρκίας ή ο Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Ιταλία ενδιαφέρεται να διαφυλάξει τα οικονομικά συμφέροντά της στη Λιβύη, που είναι πολλά.

Έτσι, έγινε σήμερα γνωστό πως την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκε στην Τρίπολη ο Φαγιέζ αλ Σάραζ με τον Ιταλό πρέσβη στη Λιβύη Giuseppe Boccino Grimaldi. Οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα του εμφυλίου πολέμου και θέματα κοινής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του GNA μέσω Facebook, «ο πρέσβης ανανέωσε την υποστήριξη της χώρας του στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA - ΚΕΣ) και τον ζήλο να εφαρμοστεί η απόφαση No. 2510 του 2020, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ενισχύει τις αποφάσεις της Συνόδου του Βερολίνου και περιλαμβάνει την κατάπαυση των εχθροπραξιών, την προστασία των πολιτών και την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».

Αλήθεια, την Τουρκία την ρώτησαν οι Ιταλοί για το αν συμφωνεί με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου