Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Νέες απώλειες για την Τουρκία στη Λιβύη

Ο «πανίσχυρος» Τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές Σύριοι μισθοφόροι του, καταγράφουν συνεχώς νέες βαριές απώλειες στη Λιβύη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Ahmed al-Mesmari, οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν υποστεί νέες βαριές απώλειες σε υλικά και ανθρώπους στην Αεροπορική Βάση Mitiga στην Τρίπολη και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν σε άλλα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι σωροί 14 Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη έφτασαν στις Τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας. Ο συνολικός αριθμός των Σύριων μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό της Τουρκίας στη Λιβύη έχει φτάσει τους 143. Οι απώλειες προέρχονται από μάχες γύρω από την Τρίπολη και τη Μισράτα.

Αξιόπιστες πηγές πληροφόρησαν το ΣΠΑΔ ότι η Τουρκία προχώρησε σε περικοπές στο μισθό των μισθοφόρων, επειδή ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 6000, που ήταν ο αρχικός στόχος.

Υπολογίζεται πως στη Λιβύη μεταφέρθηκαν από την Τουρκία 4750 μισθοφόροι, ενώ άλλοι 1900 εκπαιδεύονται στην Τουρκία.
 

Ο ΛΕΣ μέσω μηνύματος στο Twitter καλεί την Τουρκία να παραλάβει τις σωρούς 4 Τούρκων στρατιωτών και ενός Σύριου μισθοφόρου που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών γύρω από την Τρίπολη. Ο ΛΕΣ υποστηρίζει πως κατά τα έθιμα, δεν πρέπει να θαφτούν στη Λιβύη και γι' αυτό καλείκαι  την Ερυθρά Ημισέληνο ή τον Ερυθρό Σταυρό να παραλάβουν τις σωρούς.

Σε δημοσίευμά του το Address Libya αναφέρει ότι το πλοίο ΑΝΑ με σημαία Αλβανίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε δεχτεί επίθεση από τον ΛΕΣ στο λιμάνι της Τρίπολης, κατάφερε να «επιβιώσει». Το πλοίο πλέον ονομάζεται PRAY και πλέει υπό σημαία Σιέρα Λεόνε. Το πλοίο μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα και ραντάρ από την Κωνσταντινούπολη στη  Τρίπολη. Το πλοίο βρίσκεται υπό τη συνοδεία Τουρκικών φρεγατών.

Στην έρευνα που κάναμε δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε πλοίο με στοιχεία PRAY. Όμως, για το πλοίο ANA υπάρχουν στοιχεία πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενο από την Τρίπολη. Κάπου εκεί αναφέρεται ως επόμενος προορισμός το Λαύριο. Για το πλοίο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, καθώς προφανώς έχει κλείσει τους αισθητήρες του…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου