Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Τουρκική εντατική στρατολόγηση Σύριων μισθοφόρων για αποστολή στη Λιβύη

Οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Συρία συνεχίζουν τη στρατολόγηση μισθοφόρων με σκοπό την αποστολή τους στη Λιβύη.

Η στρατολόγηση των εθελοντών μισθοφόρων που επιθυμούν να πολεμήσουν στη Λιβύη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην Τρίπολη της Λιβύης και πολεμούν στο πλευρό του Φαγιέζ Αλ Σάραζ περίπου 4700 Σύριοι μισθοφόροι, ενώ άλλοι 1800 εκπαιδεύονται στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός πως η Τουρκία είχε ως στόχο τους 6000 μισθοφόρους και ο αριθμός αυτός έχει επιτευχθεί, η στρατολόγηση στην περιοχή της Αφρίν συνεχίζεται εντατικά. Η Αφρίν βρίσκεται υπό Τουρκικό έλεγχο με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.

Οι μισθοφόροι προέρχονται από τις φατρίες al-Mu’tasim Division, Sultan Murad, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat, Al-Sham Corps, Suliman Shah και Samarkand Brigade.

Η στρατολόγηση συνεχίζεται παρά το ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την αποστολή Σύριων μαχητών στη Λιβύη, ενώ χρειάζονται για τον πόλεμο κατά του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ Άσαντ και των Ρώσων στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι Σύριοι μισθοφόροι που έχουν σκοτωθεί στην Λιβύη ανέρχονται σε 80. Οι περιοχές που έχασαν τη ζωή τους είναι τα προάστια γύρω από την Τρίπολη και στο αεροδρόμιο.

Σημαντική πληροφορία αποτελεί το ότι 64 από τους Σύριους μαχητές που μετέφεραν οι Τούρκοι στη Λιβύη έχουν περάσει στην Ευρώπη, προφανώς προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου