Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Το Ισλαμικό Κράτος φοβήθηκε τον κορωνοϊό! Μείνετε μακριά από την Ευρώπη!

Ο κορωνοϊός έχει φοβίσει ακόμη και τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο με ανακοίνωσή του προτρέπει τους τρομοκράτες να αποφεύγουν την Ευρώπη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times του Λονδίνου, μπορεί το ΙΚ να έχει προτρέψει πολλές φορές τους πιστούς υποστηρικτές του να επιτεθούν σε Ευρωπαϊκές πόλεις, τώρα τους συμβουλεύει «να μείνουν μακριά από το έδαφος της επιδημίας» για να μην αρρωστήσουν.

Στις νέες οδηγίες σαρίας που εκδόθηκαν μέσω newsletter που είναι γνωστό ως al-Naba, καλούνται οι πιστοί ακόλουθοι να καλύπτουν το στόμα τους όταν βήχουν και όταν φτερνίζονται και να πλένουν καλά τα χέρια τους.

Στο σημείο αυτό στο άρθρο υπάρχει ένα ειρωνικό σχόλιο για τους τζιχαντιστές, που όπως αναφέρεται γνωρίζουν να καλύπτουν πολύ καλά το πρόσωπό τους, καθώς το έκαναν με μεγάλη επιτυχία όταν αποκεφάλιζαν τους ομήρους τους μπροστά στη κάμερα.

Στο newsletter δεν γίνεται αναφορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή σε ειδικούς γιατρούς, αλλά στα λόγια του προφήτη Μωάμεθ, γνωστά ως hadiths.

Στο newsletter γίνεται αναφορά σε «πληγή» που περιγράφεται ως τιμωρία που έστειλε  Θεός σε όποιον ήθελε. Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «η ασθένεια δεν έρχεται από μόνη της αλλά μετά από εντολή του Θεού».

Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει χάσει σχεδόν ολόκληρη την «επικράτειά του», τμήματά του όμως παραμένουν ενεργά στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο newsletter υπάρχει προειδοποίηση πως «οι υγιείς δεν θα πρέπει να εισέρχονται σε έδαφος με επιδημία και οι ασθενείς δεν θα πρέπει να φεύγουν από εκεί».

Όμως, ίσως ούτε η Μέση Ανατολή να αποτελεί ασφαλή περιοχή, καθώς στο Ιράκ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα κορωνοϊού και τουλάχιστον 10 θάνατοι, καταλήγει το άρθρο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου