Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου και για τους Έλληνες καταναλωτές;

Για δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου μιλούν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Η πτώση στην τιμή του βαρελιού βρίσκεται στο 20% καθώς έχει ξεσπάσει πόλεμος τιμών μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τιμές διαμορφώνονται σήμερα στα 33 - 34 δολάρια το βαρέλι για το αργό πετρέλαιο και στα 36 - 37 δολάρια για το Μπρεντ.

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs αναφέρουν πως οι τιμές για το βαρέλι μπορεί να πέσουν και στα 20 δολάρια, φέρνοντας κάποιους παραγωγούς στο όριο του κόστους.

Στην Ελλάδα κάθε φορά που υπάρχει αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, οι τιμές στην αντλία αυξάνονται από την επόμενη ημέρα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά, οι τιμές να μειωθούν και στην Ελλάδα, άμεσα.

Οι δικαιολογίες πως οι τιμές αυτές αφορούν παραδόσεις για μετά από 3 μήνες, μπορεί να είναι αληθινές, δεν εφαρμόζονται όμως στην περίπτωση των αυξήσεων, καθώς οι τιμές αυξάνονται άμεσα. Αναμένουμε λοιπόν και την άμεση μείωση των τιμών.

Η μείωση στην τιμή του βαρελιού κατά 20%,θα πρέπει να σημάνει μείωση και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20%. Άρα εντός των επομένων ημερών η τιμή του λίτρου θα πρέπει να διαμορφωθεί στα 78-80 λεπτά.

Ανάλογη μείωση θα πρέπει να συμβεί και με τα καύσιμα κίνησης.
 

Ανάλογη μείωση θα πρέπει να συμβεί και στους λογαριασμούς του ρεύματος, καθώς εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ρήτρα προσαρμογής της τιμής του ρεύματος, ανάλογα με την τιμή του πετρελαίου. Προφανώς οι κυβερνήσεις αυτό το έχουν ξεχάσει και θυμούνται μόνο την ρήτρα όταν πρόκειται για αύξηση…

Αναμένουμε τις μειώσεις σύντομα. Πρέπει να πιέσουμε όλοι τους βουλευτές του τόπου μας και την κυβέρνηση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου