Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Οι προσπάθειες εισβολής στον Έβρο συνεχίζονται

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στον Έβρο. Εχθές, παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα μαζικά, με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι παράνομοι μετανάστες άνοιξαν με κόφτες τρύπα στα νότια του Φυλακίου 1 προσπαθώντας να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, γίνονταν ρίψεις καπνογόνων από την Τουρκική πλευρά ώστε να μην φαίνονται οι κινήσεις τους. Όλοι οι επίδοξοι εισβολείς απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο αργότερα έφτασε η διμοιρία συντήρησης του Μηχανικού, η οποία δέχτηκε καταιγισμό δακρυγόνων από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή και επιθέσεις από τους επίδοξους μετανάστες. Οι ζημιές στο φράχτη αποκαταστάθηκαν, ενώ η βροχή καθάρισε την ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανατολικά του ποταμού Έβρου έχουν φτάσει νέα άτομα με πολιτική περιβολή, έτοιμα για επεισόδια, που πιθανότατα είναι άνδρες των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που προσπαθούν να σπάσουν τον φράχτη για λογαριασμό των παράνομων μεταναστών.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής αστυνομίας, του στρατού ξηράς και της Frontex, παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή, αποτρέποντας την εισβολή παράνομων μεταναστών στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η κρίση στον Έβρο δεν έχει τελειώσει. Παρά την πανδημία με τον κορωνοϊό, η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, καθώς δεν σημειώνεται κανένα πρόβλημα και καμία προσπάθεια μαζικής κατευθυνόμενης παράνομης εισόδου μεταναστών στη Βουλγαρία, η οποία και αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία αποδεικνύει πως στόχος της δεν είναι η ΕΕ, αλλά προσπαθεί να πλήξει την Ελλάδα και μόνο την Ελλάδα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου