Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ρωσία – Τουρκία: Συμφωνία για περισσότερες συστοιχίες S-400 και συμπαραγωγή

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να προχωρήσουν σε προμήθεια περισσότερων συστημάτων S-400.

Η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει την κόντρα της με τις ΗΠΑ ακόμη περισσότερο. Μετά την άρνηση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν την Τουρκία με Patriot, ώστε να υπάρξει «πρόοδος» των Τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία, η Τουρκία προχωρά στην απόκτηση περισσοτέρων συστοιχιών S-400.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για την προμήθεια περισσοτέρων συστοιχιών. Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής τεχνικής υπηρεσίας εξοπλισμών και συνεργασίας Dmitry Shugaev στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
 

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία θα έχει και συμμετοχή στην παραγωγή ορισμένων τμημάτων από τη νέα παραγγελία των S-400 (συμπαραγωγή).

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στην Τουρκία 2 συστοιχίες από το Ρωσικό πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος S-400. Η ενεργοποίησή του αναμένεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Η προμήθεια των S-400 είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα του Αμερικανικού μαχητικού F-35 και την επιβολή κυρώσεων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου