Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Υπεγράφη η συμφωνία συμμετοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο project της Αλεξανδρούπολης

Υπεγράφη στα Σκόπια μεταξύ της κυβέρνησης και των εταιρειών κατασκευής, το συμβόλαιο συμμετοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ενεργειακό project της Αλεξανδρούπολης.


Η Βόρεια Μακεδονία θα αποκτήσει το 25% του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 800MW που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη και το 10% των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 5,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Τα δύο έργα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2023.

Έτσι, η Βόρεια Μακεδονία θα τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο από την Αλεξανδρούπολη.

Από τον Νοέμβριο του 2020 στο CosmoStatus είχαμε αναφερθεί στην επικείμενη συμφωνία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο project της Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Η αντιπολίτευση της Βόρειας Μακεδονίας ζητά να πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθεί η χώρα από τη συμμετοχής στο έργο. Στην ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ζητείται να αποσαφηνιστεί το αν η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου που θα προμηθεύεται η Βόρεια Μακεδονία θα είναι φθηνότερη από σήμερα και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποπληρωθούν τα έξοδα συμμετοχής της χώρας στο έργο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου