Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Μήπως το ανθρώπινο γένος δεν προέρχεται από την Αφρική αλλά από την Κρήτη;

Μια σημαντικότατη ανακάλυψη ταράζει την επιστημονική κοινότητα που προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι οι πρώτοι άνθρωποι προέρχονται από την Αφρική και μετανάστευσαν σταδιακά στην Ευρώπη μέσω της Μέσης Ανατολής.

Στην Κρήτη ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες πατημασιές προγόνου του ανθρώπου που περπατούσε όρθιος και έχουν ηλικία περίπου 6,4 εκατομμυρίων ετών, αναφέρεται στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι πατημασιές έχουν ηλικία μεταξύ 6,023 και 6,727 εκατομμυρίων ετών, με μέση ηλικία τα 6,4 εκατομμύρια έτη. Αυτό σημαίνει πως όρθιοι πρόγονοι του ανθρώπου περπατούσαν στην Κρήτη πολύ νωρίτερα από την Λούσι, της οποίας ο σκελετός ανακαλύφθηκε στην Τανζανία και χρονολογήθηκε στα 3,2 εκατομμύρια χρόνια, όπως επίσης και από τις πατημασιές άλλου ανθρωποειδούς που ανακαλύφθηκε εκεί κοντά και χρονολογήθηκαν στα 3,66 εκατομμύρια χρόνια.

Θα πρέπει να θυμίσουμε και να τονίσουμε πως το 1944 βρέθηκαν στο Ίλιον της Αττικής τα απολιθώματα (κάτω σιαγόνα) ενός άγνωστου ανθρώπινου είδους που ονομάστηκε Graecopithecus freybergi, τα οποία χρονολογήθηκαν στα 7,24 εκατομμύρια χρόνια.

Το 2009 βρέθηκε στην Αζμάκα της Βουλγαρίας ένα δόντι του ίδιου είδους Graecopithecus freybergi, που χρονολογήθηκε στα 7,17 εκατομμύρια χρόνια.

Η μελέτη της λεπτομερούς μορφολογικής εξέτασης των ευρημάτων που δημοσιεύθηκε το 2017, υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ανθρώπινα και πιθανότατα το είδος αυτό να έχει κοινή καταγωγή με τους Homo, αλλά όχι με τους Χιμπατζήδες. Αυτό έθεσε υπό αμφισβήτηση την επικρατούσα άποψη ότι οι πρόγονοι του σύγχρονου ανθρώπου προέρχονται από την Αφρική, αν και υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς αυτούς, παρά τα ευρήματα.

Σχετικά με τη νέα ανακάλυψη στην Κρήτη, τα απολιθωμένα ίχνη όρθιας βάδισης ανακαλύφθηκαν στην ακτή του χωριού Τράχηλος, κοντά στο Καστέλι Κισσάμου της δυτικής Κρήτης.

Οι πατημασιές που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη έχουν περίπου την ίδια ηλικία με τα απολιθώματα (όχι πατημασιές) του είδους Orrorin tugenensis από την Κένυα, που βάδιζε όρθιος. Ο Orrorin tugenensis της Κένυας, που έζησε πριν από 6,1 έως 5,8 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε ο αρχαιότερος πρόγονος του ανθρώπου στην Αφρική, ο οποίος πιθανώς εξελίχτηκε ανεξάρτητα από τον Ευρωπαίο πρόγονο του ανθρώπου, οι πατημασιές του οποίου ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη.

Οι γεωλογικές μελέτες υποδηλώνουν ότι η σημερινή ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη ήταν ενωμένες με μια λωρίδα ξηράς και επομένως ήταν δυνατή η μετακίνηση των ανθρωποειδών από την Κρήτη ως τη σημερινή Βουλγαρία.

Θυμίζουμε πως οι εξαιρετικές ανακαλύψεις στο σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική με το κρανίο του αρχανθρώπου Homo Sapiens ηλικίας τουλάχιστον 700.000 ετών που διέθετε ανεπτυγμένη νοημοσύνη και έναρθρο λόγο και η στάχτη φωτιάς ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, απορρίπτονται, καθώς δεν ταιριάζουν στην επικρατούσα άποψη για την εξέλιξη στου ανθρώπου στην Ελλάδα και γενικώς.

Ο Άρης Πουλιανός που έκανε την μελέτη, απέδειξε ότι το κρανίο προέρχεται από σύγχρονο άνθρωπο, με χαρακτηριστικά αυτόχθονα καυκάσιου ανθρώπου, που δεν έχει σχέση τους Αφρικανούς σύγχρονούς του.

Παρά το ότι τελικά ο Άρης Πουλιανός δικαιώθηκε δικαστικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελληνικό επιστημονικό κατεστημένο κατάφερε να τον αποκλείσει από το σπήλαιο και την διενέργεια περισσότερων μελετών, ενώ παντού ο αρχάνθρωπος του σπηλαίου αναφέρεται ως ηλικίας 200.000 ετών…

Η προϊστορία και η ιστορία της Ελλάδας, δεν είναι γεμάτη μύθους. Είναι γεμάτη πραγματικές ιστορίες. Πιθανότατα η δημιουργία του ανθρώπου να έγινε στην Ελλάδα. Όσο όμως το πανεπιστημιακό και πολιτικό κατεστημένο που κυβερνάει με την ψήφο του Ελληνικού λαού παραμένει δέσμιο ξένων συμφερόντων, οι Έλληνες θα παραμένουν με το κεφάλι σκυμμένο, ανίκανοι να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν και αδύναμοι να πετύχουν νέα θαύματα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου