Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Παράνομες και βίαιες επαναπροωθήσεις Αφγανών από τους Τούρκους

Μπορεί η Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών πίσω στη Τουρκία, η ίδια όμως αποδεδειγμένα ασκεί βία και επιστρέφει πίσω στο Ιράν τους Αφγανούς που φτάνουν στο έδαφός της.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βρετανικού Guardian οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην Ανατολική Τουρκία και ειδικά στην περιοχή της λίμνης Βαν, αντιμετωπίζουν με βίαιο τρόπο όσους Αφγανούς βρίσκουν εντός Τουρκίας και στη συνέχεια τους επιστρέφουν στο Ιράν, από όπου πέρασαν στην Τουρκία. Φυσικά, παρά τη θέλησή τους.

Η Τουρκία, παρά την κατασκευή ενός φράχτη 300 χιλιομέτρων, δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση. Έτσι, τους τελευταίους μήνες, 20 με 30 χιλιάδες Αφγανοί, έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα από το Ιράν και να εισέλθουν στην Τουρκία.

Πολλοί Αφγανοί κατηγορούν τους Τούρκους στρατιώτες, αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, για ξυλοδαρμούς, κλοπή χρημάτων και ρούχων και τελικά την απέλασή τους στο Ιράν.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι σημαντικό και δύσκολο να λυθεί, όσο τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς των Αφρικανικών και Ασιατικών χωρών, πείθουν τους απελπισμένους κατοίκους συγκεκριμένων χωρών πως με 5000 ευρώ θα καταφέρουν να φτάσουν στην υποτιθέμενη γη της επαγγελίας, δηλαδή την Ευρώπη, όπου θα αποκτήσουν δωρεάν σπίτια, καλοπληρωμένες δουλειές, ακόμη και γυναίκες, πρόθυμες να τους ικανοποιούν ποικιλοτρόπως…

Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψουν τα σύνορά τους και τους πολίτες τους. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους στις χώρες καταγωγής των παράνομων μεταναστών, οι οποίες θα πρέπει να υποχρεωθούν να παίρνουν πίσω τους υπηκόους τους, ειδάλλως να αντιμετωπίζουν σημαντικές κυρώσεις.

Δεν είναι δυνατόν να μεταναστεύσει η μισή Αφρική και η Μισή Ασία στην Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου