Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία του Μουσταφά Ακιντσί!

Ο πρώην «πρόεδρος» των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντσί είναι ανεπιθύμητος στην Τουρκία και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα!

Προφανώς στην Τουρκία δεν επιτρέπεται να έχεις διαφορετική γνώμη από αυτή που έχει ο Ερντογάν και όταν έχεις και την εκφράζεις δημόσια θεωρείσαι είτε τρομοκράτης, είτε εχθρός της Τουρκίας.

Έτσι, 42 διανοούμενοι, συγγραφείς και πολιτικοί από την κατεχόμενη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην «προέδρου» της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντσί, οι οποίοι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, αποτελούν πρόσωπα ανεπιθύμητα για την Τουρκία και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Avrupa.

Για τους 42 θα ισχύσει απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία για 5 χρόνια, καθώς «αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η λίστα με τα 42 ονόματα έχει επιβεβαιωθεί από την Τουρκική πρεσβεία, η οποία την αποκαλεί «μαύρη λίστα» και είναι έτοιμη από τον Σεπτέμβριο.

Ο Ακιντσί και η Άγκυρα βρίσκονται σε διαμάχη για την λύση του Κυπριακού μετά την κατάρρευση των συνομιλιών το 2017. Η σχέση τους επιδεινώθηκε το 2020, όταν ο Ακιντσί απάντησε σε ερώτηση του Βρετανικού Guardian για την πιθανότητα της προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία, λέγοντας πως «πρόκειται για τρομακτικό (σ.σ. απαίσιο) σενάριο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος περιέγραψε την δήλωση του Μουσταφά Ακιντσί ως «πολύ ατυχή», ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Ακιντσί «αναξιόπιστο» και τον κατηγόρησε ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Με ποιον τρόπο υποστηρίζει την τρομοκρατία ο Ακιντσί, μόνο ο Τσαβούσογλου μπορεί να εξηγήσει, εκτός και αν για τους Τούρκους αποτελεί τρομοκρατία η έκφραση αντίθετης άποψης και η αλήθεια.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου