Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Γιατί τέτοιο μίσος κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων από την Τουρκία;

Είναι πρωτοφανής η ρητορική μίσους κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων από τους Τούρκους πολιτικούς. Ποιος όμως μπορεί να εξηγήσει τον λόγο;

Η ρητορική που ακολουθούν πολλοί Τούρκοι πολιτικοί εδώ και μερικά χρόνια, είναι πρωτοφανής σε παγκόσμια κλίμακα. Ρητορική μίσους, ρητορική απειλών, ρητορική εκδίκησης, ρητορική υπενθύμισης του παρελθόντος. Το μίσος, οι απειλές και η εκδίκηση, στρέφονται μόνο κατά του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Μήπως πρόκειται για θρησκευτικό μίσος Μουσουλμάνων κατά Χριστιανών;

Γιατί μιλούν με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι πολιτικοί; Γιατί υπενθυμίζουν συνεχώς τις σφαγές που έκαναν οι πρόγονοί τους στους Έλληνες; Γιατί απειλούν με πόλεμο (Casus Belli) την Ελλάδα εάν αυτή επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα (εκεί που είναι εφικτό) στα 12 ναυτικά μίλια; Γιατί χρησιμοποιούν φράσεις όπως «θα τους κάνουμε ξανά ό,τι τους έκαναν οι πρόγονοί μας»; Γιατί γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης; Μόνο οι Τούρκοι γιορτάζουν την κατάκτηση μιας πόλης.

Ειδικοί στην ψυχολογία δεν είμαστε. Ο γράφων σπούδασε Φυσική. Αλλά όταν κάποιος συνεχώς απειλεί και βρίζει κάποιον άλλον σχεδόν εμμονικά, τότε αυτό δείχνει φόβο. Άρα, η Τουρκία και ειδικά οι Τούρκοι πολιτικοί, φοβούνται την Ελλάδα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η ρητορική μίσους και απειλών.

Η Τουρκία μέσα στον μεγαλοϊδεατισμό της, βλέπει πως η Ελλάδα, μια χώρα οργανωμένη, με σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις, χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, δεν ανέχεται τις αυθαιρεσίες της στην περιοχή και δεν υποτάσσεται στο δήθεν μεγαλείο της Τουρκίας και τις νέο-οθωμανικές της βλέψεις.

Πράγματι, δεν είναι δυνατό να δεχτεί η Ελλάδα την κλοπή της περιουσίας της στη θάλασσα και πολύ περισσότερο στην ξηρά, από την Τουρκία. Αυτό, προφανώς ενοχλεί την Τουρκία, καθώς ως κατακτητικός λαός, γεμάτος γενοκτονίες και βία, θέλει πάντα να γίνεται το δικό της, ασχέτως εάν αυτό συνάδει ή όχι με το Διεθνές Δίκαιο του 21 αιώνα.

Η συνεχής υπενθύμιση των σφαγών που έκαναν οι Τούρκοι στους Έλληνες, οι συνεχείς εορτασμοί της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης και του πετάγματος των Ελλήνων στη θάλασσα της Σμύρνης, όπως οι ίδιοι λένε, μόνο κακό κάνει στην εικόνα της Τουρκίας και καλό στο ηθικό και την ενότητα των Ελλήνων. 

Είναι πλέον προφανές και μόνο ορισμένοι κομπλεξικοί δεν μπορούν να το δουν, πως η Τουρκία θέλει πόλεμο με την Ελλάδα. Θέλει πόλεμο για να κατακτήσει νέα εδάφη. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο πόλεμος από την πλευρά της Ελλάδας, είναι, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει στο CosmoStatus, η συνεχής ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα καλύτερα και πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, που θα λειτουργούν ως αποτρεπτικός μηχανισμός σε οποιαδήποτε Τουρκική επίθεση.

Σίγουρα, ο διαρκής εκσυγχρονισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κοστίζει ακριβά και σε βάρος άλλων θεμάτων. Όμως, όταν έχεις δίπλα σου μία χώρα που ψάχνει την κατάλληλη στιγμή για να σου επιτεθεί και να κατακτήσει όσο περισσότερα εδάφη μπορεί, θα πρέπει να εξοπλίζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα.

Εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου