Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πακιστάν… Έκαψε τις κόρες του και τα εγγόνια του...

Το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών από την Ασία στην Ευρώπη προέρχεται από το Πακιστάν, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα ήθη, έθιμα και πολιτισμό που μεταφέρεται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, Πακιστανός «πατέρας» έβαλε φωτιά στο σπίτι που έμεναν οι δύο παντρεμένες κόρες του και τα τέσσερα εγγόνια του, επειδή αυτές παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή του!

Ο Manzoor Hussain καταζητείται από την αστυνομία επειδή προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη σε χωρίο της επαρχίας Muzaffargargh του κεντρικού Πακιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο κόρες του, ο ένας γαμπρός του και τα τέσσερα εγγόνια του.

Η μία κόρη είχε παντρευτεί τον άνδρα της από έρωτα, πριν από 18 μήνες και παρά την θέληση του πατέρα της. Πρόκειται για έγκλημα αντεκδίκησης μεταξύ των δύο οικογενειών εξαιτίας του γάμου. Ο μοναδικός επιζών, είπε πως έλειπε στην εργασία του όταν ο πεθερός του έβαλε τη φωτιά στο σπίτι.

Τα εγγόνια του δράστη που έχασαν τη ζωή τους είχαν ηλικία 4 μηνών, 2 ετών, 6 ετών και 13 ετών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν από συγγενείς τους, επειδή παντρεύονται χωρίς την συγκατάθεση των γονιών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC, κάθε χρόνο περίπου 1000 ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, εξαναγκάζονται να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ, μετά από απαγωγή, ενώ αναγκάζονται να παντρευτούν τους απαγωγείς τους, που συνήθως έχουν τη διπλάσια ηλικία από αυτές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του ABC, σκοπός των απαγωγέων είναι να εξασφαλιστεί η εύρεση παρθένων γυναικών για τους υποψήφιους γαμπρούς, παρά ο προσηλυτισμός στο Ισλάμ.

Εχθές, 17 Οκτωβρίου, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και άλλων απαγορεύσεων για λόγους δημοσίας υγείας, εκατοντάδες Πακιστανοί, με αφορμή μουσουλμανική εορτή, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πορεία δεν υπήρχαν γυναίκες.

Δείτε βίντεο της πορείας ΕΔΩ.

Την ίδια ώρα οι σχέσεις της Τουρκίας και του Πακιστάν γίνονται όλο και πιο στενές. Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί 2 κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην άσκηση στο Αιγαίο θα λάβουν μέρος δυνάμεις από την Τουρκία, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, το Κατάρ και τη Λιβύη. Στην άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο θα λάβουν μέρος δυνάμεις από την Τουρκία και το Πακιστάν.

Επίσης, εντός του Σεπτεμβρίου έγιναν κοινές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, του Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου