Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Τα τζαμιά στην Κολωνία θα μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων τα καλέσματα του μουεζίνη!

Οι αρχές της Κολωνίας, που υπήρξε το ισχυρό προπύργιο της Χριστιανοσύνης στη Γερμανία, έδωσαν άδεια στα 35 τεμένη της πόλης να μεταδίδουν τις προσευχές των μουεζίνηδων μέσω εξωτερικών μεγαφώνων.

Η κίνηση που υποτίθεται προωθεί την πολυπολιτισμική ποικιλομορφία και ένταξη, αποτελεί βήμα προς την πολιτισμική εξομάλυνση του ισλάμ στην Γερμανία, κάτι που όμως θα φέρει την πολυπολιτισμική Γερμανία σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι επικριτές της απόφασης υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να συγκριθεί ο ήχος της καμπάνας των εκκλησιών με τις θρησκευτικές διακηρύξεις του μουεζίνη, που χρησιμοποιεί σλόγκαν όπως «δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλάχ» και «ο Αλάχ είναι ο μέγιστος» (Allahu Akbar). 

Ο μουεζίνης καλεί για προσευχή λέγοντας:
«Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος. Δηλώνων πως δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ. Δηλώνω ότι ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ. Ελάτε να προσευχηθείτε».

Επίσης υποστηρίζουν πως η Κολωνία, που είναι διάσημη για τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη βόρεια Ευρώπη, θα αποτελέσει το κακό παράδειγμα για τις άλλες πόλεις της Γερμανίας, που θα αναγκαστούν να επιτρέψουν το κάλεσμα του μουεζίνη μέσω μεγαφώνων, κάτι που θα προσδώσει στις Γερμανικές πόλεις με τα 3000 τζαμιά, την εικόνα της μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής.

«Δεν πρόκειται για θρησκευτική ελευθερία. Το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή αποτελεί σύμβολο διαφορετικότητας» υποστηρίζει η Δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker που έδωσε την άδεια για χρήση μεγαφώνων από τα τζαμιά.

«Το μουσουλμανικό κάλεσμα σε προσευχή δεν έχει σχέση με τις καμπάνες των εκκλησιών, που υπενθυμίζουν την προγραμματισμένη λειτουργία. Αντιθέτως, είναι δόγμα και δήλωση του πολιτικού Ισλάμ, το οποίο δυστυχώς έχει κακοποιηθεί με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Το κάλεσμα «Αλλάχου Ακμπάρ» δεν είναι μόνο κάλεσμα για προσευχή, αλλά έχει γίνει επίσης η κραυγή μάχης για τζιχάντ (ιερό πόλεμο) από ισλαμιστές τρομοκράτες» λέει η γεννημένη στην Τουρκία, Γερμανίδα ειδικός στο Ισλάμ, Necla Kelek.

Επιπλέον, ο μουεζίνης καλεί για προσευχή στο τζαμί μόνο τους άνδρες, κάτι που ενισχύει τις διακρίσεις κατά των γυναικών, προσθέτει η Necla Kelek.

«Γιορτάζουν τον μουεζίνη ως ένδειξη ισχύος στις γειτονιές» υποστηρίζει ο Ισραηλινός Άραβας και Γερμανός ειδικός για το Ισλάμ Ahmad Mansour.

«Για εμένα, είναι το αντίθετο. Είναι διάκριση. Το 2015 διέφυγα από τους ισλαμιστές του Μπαγκλαντές, επειδή ασκούσα δημόσια κριτική στον Ισλαμισμό. Όταν ακούω από τα μεγάφωνα στη Γερμανία το Allahu Akbar, σκέφτομαι πολλά… Η φωνή του μουεζίνη μου θυμίζει τις δολοφονίες από ισλαμιστές των 6 φίλων μου, που είχαν blog στο διαδίκτυο και την βάναυση καταπίεση των μειονοτήτων. Τα καλέσματα από τα μεγάφωνα των συντηρητικών τζαμιών, πάνω απ’ όλα είναι επίδειξη ισχύος. Το γεγονός ότι στην Κολωνία επιτρέπεται να ακούγεται η φωνή του μουεζίνη, στο όνομα της διαφορετικότητας, είναι ένδειξη λανθασμένης ανοχής» υποστηρίζει ο Shammi Haque, δημοσιογράφος από το Μπαγκλαντές που ζει εξόριστος στη Γερμανία.

Η διαμάχη για το Ισλάμ στην Γερμανία μόλις ξεκίνησε. Οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας είναι περισσότεροι από 6 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 7,2% του πληθυσμού των 83 εκατομμυρίων.

Πρόσφατη έρευνα για την αύξηση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη έδειξε ότι το 2050 ο πληθυσμός τους στη Γερμανία θα φτάσει τα 17,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 20%, εάν συνεχιστεί η μαζική μετανάστευση από την Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από το Gatestone Institute

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου