Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Απειλές, προκλήσεις, θράσος και αναίδεια από τον Τσαβούσογλου

Ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας επί των επί χιλιάδων ετών Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ήγειρε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών σε μία προκλητικότατη, θρασύτατη και αναιδέστατη τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας χαρακτήρισε «συζητήσιμη» την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου, επειδή η Ελλάδα τολμάει να τοποθετεί επί αυτών στρατό, για την νόμιμη άμυνά τους, ειδικά όταν αυτά απειλούνται από την Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου.

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση τότε είναι συζητήσιμη η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου. Διότι παραβιάζονται οι όροι. Στείλαμε τις επιστολές μας. Θα παρακολουθούμε αυτό το ζήτημα. Αν χρειαστεί θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις και μετά ξεκινάει αυτή η συζήτηση» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η απάντηση στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου:
«Όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής. Η Ελληνική θέση αναφορικά με το ζήτημα αυτό έχει εκφραστεί επανειλημμένα και δημόσια».

Η αναίδεια και το θράσος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών συνεχίστηκε, με ειρωνικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την άμυνα των νησιών.

«Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί πως στρατιωτικοποιεί τα νησιά, όμως ισχυρίζεται πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Τι δηλαδή; Θα καταφέρεις να σταματήσεις αυτή την απειλή με λίγα όπλα και με μερικούς στρατιώτες που τοποθετείς στα νησιά; Ούτε αυτό είναι ρεαλιστικό. Όπως κάνουν σε κάθε θέμα, δεν λένε την αλήθεια» πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Τσαβούσογλου παραδέχτηκε πως τα Ελληνικά νησιά απειλούνται από τον Τουρκικό στρατό, ενώ η άμυνά τους είναι ανίσχυρη μπροστά στην δύναμη της Τουρκίας!!!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο παράλογο, παράνομο και πέραν κάθε λογικής μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τον υποτακτικό της και προσωρινό επικεφαλής της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάραζ.

«Καθορίσαμε τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας και ενημερώσαμε τον ΟΗΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησής μας. Στο πλαίσιο των συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε συμφωνία θαλάσσιων περιοχών ευθύνης και τη στείλαμε στον ΟΗΕ» τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ελλάδα απέρριψε στο σύνολό της τις προκλητικές δηλώσεις και αιτιάσεις της Τουρκία, δια του εκπροσώπου της στο Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα απορρίπτει τις Τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αιτιάσεις οι οποίες αγνοούν, για μία ακόμη φορά, τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Οι αιτιάσεις αυτές συν τοις άλλοις, στηρίζονται σε ένα ανυπόστατο, άκυρο και παράνομο μνημόνιο» απάντησε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Σε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου προς τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ή φέρει επιπλέον όπλα σε αυτά, εάν η Τουρκία ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία, τονίζοντας ότι παραβιάζονται οι συνθήκες, ξεκινώντας ταυτόχρονα συζήτηση για το καθεστώς της κυριαρχίας των νησιών, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απάντησε:
«Φυσικά θα ξεκινήσουμε εκστρατεία. Υπάρχουν τα μέρη που έχουν υπογράψει τις συνθήκες αυτές. Τη Συνθήκη της Λωζάννης και των Παρισίων. Θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση αυτή στα Διεθνή φόρα».

Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε αμέσως μετά και το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

«Η Ελλάδα το 2022 με εναέρια και θαλάσσια μέσα παραβίασε 229 φορές το καθεστώς των αποστρατικοποιημένων νησιών» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Η κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά. Η Τουρκική νοοτροπία κακομαθημένου παιδιού που με κάθε τρόπο θέλει να επιβάλει το δικό του, τορπιλίζει την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και αναγκάζει την Ελλάδα να εξοπλίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την μεσαιωνική Τουρκική νοοτροπία της επιβολής των αξιώσεών της διά της στρατιωτικής ισχύος.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ παρακολουθούν από την κλίνη του νοσοκομείου, καθώς ο Εμμάνουελ Μακρόν δικαίως είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό». 

Δυστυχώς το ΝΑΤΟ ασχολείται περισσότερο με χώρες εκτός της συμμαχίας (Ουκρανία) και αρνείται να δει τα εσωτερικά φίδια που το έχουν ζώσει.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου