Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Κλείνουν τα στενά, σε συναγερμό τα πυρηνικά!

Η πιθανότητα να κλείσει η Τουρκία τα στενά του Βοσπόρου για τα Ρωσικά πολεμικά πλοία, αλλά και άλλες «επιθετικές» ανακοινώσεις Δυτικών ηγετών, ώθησαν τον Πούτιν να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ανέμεναν οι Ρώσοι. Η αντίσταση των Ουκρανών δεν ήταν αναμενόμενη, με αποτέλεσμα οι Ρωσικές απώλειες να είναι μεγάλες.

Οι εκκλήσεις των Ουκρανών προς την Τουρκία, αλλά και οι πιέσεις των Δυτικών, φαίνεται πως έπεισαν την Τουρκία και πιθανότατα θα απαγορευτεί η διέλευση των Ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο CNN Turk «δεν πρόκειται για μερικές αεροπορικές επιδρομές, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι επισήμως πόλεμος… Θα εφαρμόσουμε την Σύμβαση του Μοτρέ. Η Τουρκία θα εφαρμόσει όλες τις προβλέψεις της Σύμβασης του Μοντρέ με τρόπο διαφανή».

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, ορίζει τους κανόνες ναυσιπλοΐας στα στενά του Βοσπόρου και τον Εύξεινο Πόντο. Η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα στενά για τα πολεμικά πλοία οποιασδήποτε χώρας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως επίσης εάν αισθάνεται πως απειλείται από κάποιον πόλεμο. Τα στενά δεν μπορούν να κλείσουν εντελώς, παρά μόνο εάν η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Πάντως, η Τουρκία, θα συνεχίσει να επιτρέπει σε πολεμικά πλοία να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μέσω των στενών, αρκεί να μην εμπλέκονται σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας με τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ ότι θέτει τις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας σε ύψιστο συναγερμό.

«Ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του Ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος μπροστά στις κάμερες.

Η αναφορά του Πούτιν σε πυρηνικές δυνάμεις, κατάφερε να κάνει και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του στην Ευρώπη να αλλάξουν γνώμη. Η συμπεριφορά του Πούτιν δεν είναι πλέον λογική. Εάν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, αυτόν που επισκεπτόταν το Άγιο Όρος, ο Θεός να τον φωτίσει και ο Θεός να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου