Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γαλλικές εκλογές: στον τελικό Μακρόν – Ζεμούρ;

Η πιθανότητα στον δεύτερο γύρο των Γαλλικών εκλογών να αναμετρηθεί ο Εμμάνουελ Μακρόν με τον Ερίκ Ζεμούρ δεν είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο γνωστός Γάλλος φιλόσοφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερίκ Ζεμούρ, που με τις πατριωτικές και όχι ακροδεξιές του κορώνες όπως η Μαρίν Λεπέν, φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον τελικό με αντίπαλο τον Εμμάνουελ Μακρόν για την Γαλλική Προεδρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στις δημοσκοπήσεις, ο Ζεμούρ σημειώνει συνεχή άνοδο και βρίσκεται μόλις 0,5% πίσω από την Μαρίν Λεπέν. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, στον πρώτο γύρο των εκλογών, η Μαρίν Λεπέν αναμένεται να συγκεντρώσει 16,5% και ο Ερίκ Ζεμούρ 16%, ενώ η Βαλερί Πεκρές της παραδοσιακής δεξιάς βρίσκεται στο 15%.

Πάντως, ο Εμμάνουελ Μακρόν παραμένει το απόλυτο φαβορί για να κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές της 10ης Απριλίου, ενώ στον πρώτο γύρο αναμένεται να κερδίσει το 25% των ψήφων.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ερίκ Ζεμούρ μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η συζήτηση περιλάμβανε τις Γαλλικές εκλογές, θέματα ασφαλείας και το καυτό θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του Ερίκ Ζεμούρ ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν οι 500 υπογραφές εκλεγμένων αξιωματούχων που απαιτείται νομικά για να μπορέσει να είναι υποψήφιος τον Απρίλιο. Για το θέμα αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση από το εκλογικό συμβούλιο της Γαλλίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας ο Eric Zemmour

Γάλλος συγγραφέας Eric Zemmour: «η Ουγγαρία υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου