Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Γάλλος συγγραφέας Eric Zemmour: «η Ουγγαρία υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό»

Στην Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα, αλλά το Ελληνικό υποταγμένο και κατευθυνόμενο μιντιακό κατεστημένο αρνείται να αναφέρει έστω και λίγα από τα σοβαρότατα γεγονότα που επηρεάζουν και τις ζωές των Ελλήνων.


Ο παγκοσμίως γνωστός, αναγνωρισμένος και βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας Eric Zemmour, μίλησε στις 4 Μαρτίου στη Γαλλική τηλεόραση και συγκεκριμένα στο κανάλι Cnews και δεν μάσησε τα λόγια του.

Η Ουγγαρία του Βίκτωρ Όρμπαν, ναι αυτού που τα συστημικά ΜΜΕ αποκαλούν ακροδεξιό, είναι η χώρα που υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, υποστήριξε ο Γάλλος φιλόσοφος.

Στις 3 Μαρτίου, το κόμμα του Βίκτωρ Όρμπαν, Fidesz, αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που έχει πρόεδρο τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ,
στο οποίο ανήκει και η ΝΔ. Ο αντιπρόεδρος του Ουγγρικού κόμματος που επί χρόνια ανήκε στο Λαϊκό Κόμμα, την «δεξιά» όπως μας έχουν μάθει να λέμε, έγραψε στον λογαριασμό του στο FB: «Δεν θα αφήσουμε τους ευρωβουλευτές μας να τους κλείνουν το στόμα ή να περιορίζουν τις δυνατότητές τους, καθώς εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους μας. […]. Η υιοθέτηση των νέων κανόνων από το ΕΛΚ αναγκάζει το κόμμα μας να αποχωρήσει».

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού (κατ’ όνομα) Κόμματος που υιοθετήθηκαν; Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τους αποδέχτηκε; Αν ναι, ενημέρωσε τους ψηφοφόρους της για το ποιοι είναι οι νέοι κανόνες του ΕΛΚ;   

Ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας είπε ότι η πλειοψηφία του ΕΛΚ, που οργάνωσε σταυροφορία κατά του Ουγγρικού κόμματος Fidesz πριν περίπου δύο χρόνια, το κατηγόρησε για προδοσία των Ευρωπαϊκών αξιών, κάτι που σύμφωνα με τον Eric Zemmour είναι παντελώς ψευδές.

«Υποστηρίζουν ότι τις περίφημες Ευρωπαϊκές αξίες δεν τις σέβεται το κόμμα Fidesz. [...] Σήμερα, οι Ευρωπαϊκές αξίες είναι αποκλειστικά οι προοδευτικές αξίες της σύγχρονης αριστεράς. Νομίζω πως ο Όρμπαν υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και πολέμα ενάντια στην εισβολή από τον Νότο, περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) που είναι ανοιχτή στην μετανάστευση. Ενώ στο παρελθόν οι Γερμανοί Χριστανοδημοκράτες αποτελούσαν την δύναμη που εξισορροπούσε τις πολιτικές πλατφόρμες, στο ΕΛΚ τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει παραχωρήσεις στους Σοσιαλιστές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αλλαγές στο καταστατικό του ΕΛΚ που θα διευκόλυναν την αποβολή του Όρμπαν. Όπως είπα, (ο Όρμπαν) κατάλαβε την κίνηση και προτίμησε να προηγηθεί (έφυγε). Ο Όρμπαν αντιλήφθηκε την εξέλιξη της Χριστιανοδημοκρατίας στην Γερμανία. Δεν λέγεται δημοσίως, αλλά η Χριαστιανοδημοκρατία με τη Μέρκελ έγινε χειρότερη και θα χειροτερέψει με τους διαδόχους της. Όπως είπε κάποτε ένας Βρετανός πολιτικός, η Ευρωπαϊκή Χριστιανοδημοκρατία δεν είναι ούτε δημοκρατική ούτε Χριστιανική» είπε και βρόντηξε ο Eric Zemmour.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου