Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Θερμά και εγκάρδια λόγια από Μακρόν και Μπάιντεν. Από έργα όμως;

Θερμά και εγκάρδια ήταν τα λόγια των ηγετών της Γαλλίας και των ΗΠΑ με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Αυτό που προβληματίζει του Έλληνες είναι τρόπος υλοποίησης αυτών των λόγων. Τι σκοπεύουν πραγματικά να πράξουν οι δύο ηγέτες και πως θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την θέρμη οι Έλληνες που βρίσκονται στη διακυβέρνηση;


«Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό σας όταν η ιστορία γίνεται άδικη μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη, μερικές φορές, μπορεί να απουσιάζει ή όταν υπάρχει απειλή. Γιατί η δική σας ελευθερία είναι η δική μας» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος στο μήνυμά του διάρκειας 4 λεπτών και 27 δευτερολέπτων προς τον Ελληνικό λαό με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

«Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει πάντα να είμαστε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλείται η ανεξαρτησία τους, ο σεβασμός των συνόρων τους. Άλλωστε, αυτό έκανε η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020, όταν συνέβη αυτό. […] Πρέπει να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο την Ελλάδα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα» είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη διάρκειας 23 λεπτών και 21 δευτερολέπτων που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε με συναίσθημα και σεβασμό για την Ελλάδα και όπως είπε, θα συνεχίσει να βοηθά έμπρακτα, όπως έκανε μέσα στο 2020. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να αποδείξει το πως η Γαλλία θα βοηθήσει έμπρακτα την Ελλάδα. Θα ήταν προτιμότερο να μετουσιώσει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών μέσω εμπορικών και οικονομικών τρόπων, όπως ανοίγματος εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ελλάδα ώστε να εργαστούν οι Έλληνες και φυσικά προμηθεύοντας την Ελλάδα (σε λογικές τιμές) με Γαλλικά όπλα (αεροπλάνα, φρεγάτες και κορβέτες) ικανά να κάνουν τη διαφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβάλλοντας την Ειρήνη και την σταθερότητα επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι στενότερη από ποτέ κατά τη διάρκεια της δικής μου διακυβέρνησης» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του διάρκειας 2 λεπτών και 36 δευτερολέπτων προς τον Ελληνικό λαό με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ελπίζουμε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος εννοεί αυτά που λέει. Άλλωστε είναι ένας εμπειρότατος πολιτικός, που γνωρίζει πραγματικά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Η στενότερη συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό που φοβούνται οι Τούρκοι: ένα νέο Ισραήλ επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα, έχοντας πλέον αποδείξει πως αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο, θα μπορούσε να ενισχυθεί πραγματικά, με σύγχρονα Αμερικανικά όπλα επιβολής της Ειρήνης και της σταθερότητας επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Τονίζουμε: η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο στρατηγικό εταίρο, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, επί τη βάσει της ειρήνης και της ευημερίας όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Το έχουν αντιληφθεί αυτό οι ΗΠΑ και η Γαλλία; Ήρθε η ώρα να το αποδείξουν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου