Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Βρήκε φάρμακο κατά του Covid-19 και τον αγνοεί η κυβέρνηση;

Έλληνας επιστήμονας, ιδιοκτήτης εταιρείας βιοτεχνολογίας, υποστηρίζει ότι έχει βρει αξιόπιστο γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και φάρμακο για την αντιμετώπισή του, αλλά η κυβέρνηση τον αγνοεί!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, αυτά υποστηρίζει ο Δημήτρης Ποντίκας, ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας, ο Έλληνας επιστήμονας και επιχειρηματίας, εδώ και έναν χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε και πειραματικό φάρμακο που εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες!

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες!

Το μοριακό τεστ που λειτουργεί με την τεχνολογία TR-LAMP δίνει αποτελέσματα μέσα σε 20 λεπτά, ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του rapid test.

Το συγκεκριμένο τεστ έχει βγει στην παραγωγή στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση το αγνοεί.

«Το πρώτο πράγμα που πρότεινα κατά την επικοινωνία που είχα έως και τον Ιούλιο με κυβερνητικούς παράγοντες είναι να το χρησιμοποιήσουμε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς δίνει ακριβές αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση» υποστηρίζει ο κ. Ποντίκας και προσθέτει: «Θα μπορούσε η Ελλάδα να ιδρύσει ένα ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας όπου θα γινόταν ανάπτυξη και παραγωγή του τεστ, κάτι που σήμερα κάνουν άλλες χώρες. Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών».

Επίσης, ο Έλληνας ερευνητής με έδρα την Αιτωλοακαρνανία υποστηρίζει ότι μαζί με την ομάδα του έφτιαξαν φάρμακο, αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα τριών νανοσωματιδίων, το ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως άγκιστρο απέναντι στην ακίδα S και τα άλλα δύο αδρανοποιούν τον ιό. Έτσι καταπολεμάται ο ιός μέσα σε 48 ώρες!

«Σε δύο μέρες από την ώρα που χορηγήσαμε το φάρμακο σε 30 κυτταροκαλλιέργειες, εξαφανίστηκε η παρουσία του ιού και συνεχίσαμε μέχρι τη δέκατη μέρα να χορηγούμε το πειραματικό φάρμακο για να διαπιστώσουμε αν θα είχαμε κυτταροτοξικότητα, αν δηλαδή σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή σε στάδιο τρία σε ανθρώπους θα εμφανίζονταν παρενέργειες. Τα δεδομένα τα έχουμε όλα στα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε συνεργασία με κρατικό φορέα και φαρμακευτική εταιρία για να πάμε στο επόμενο στάδιο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ποντίκας στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Εκτός από τις κρούσεις που έκανε σε διάφορους κυβερνητικούς και μη παράγοντες, ο ερευνητής Δημήτρης Ποντίκας έστειλε στις 23 Απριλίου του 2020 γραπτό μήνυμα μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ζητώντας ακρόαση 10 λεπτών.

«Κύριε καθηγητά, καλησπέρα σας. Παρακινούμενος από παλαιότερους συναδέλφους που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ταπεινοφροσύνη σας, τολμώ να σας ενοχλήσω, ενημερώνοντάς σας σχετικά με «προτάσεις – λύσεις» που αφορούν στη θεραπεία και την ολοκληρωμένη διάγνωση του SARS-COV2. Ασχολούμαι 12 έτη αποκλειστικά με την έρευνα, προωθώντας προϊόντα μιας ατομικής βιοτεχνολογικής εταιρίας, με αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο! Από καθήκον και χωρίς υποκρυπτόμενα συμφέροντα, παρακαλώ θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για ακρόαση 10 λεπτών. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, Δημήτριος Ποντίκας. Ιατρός Ερευνητής R&D Menidi Medica».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Ποντίκας στον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά μέχρι σήμερα δεν φιλοτιμήθηκε ο κ. καθηγητής να του απαντήσει.

Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε και την υπόθεση των άλλων αξιόλογων Ελλήνων ερευνητών – ιατρών από τη Θεσσαλονίκη, που για να μπορέσουν να προχωρήσουν την έρευνά τους κατά του κορωνοϊού, αναγκάστηκαν να εμφανιστούν στην τηλεόραση.

Για το θέμα διαβάστε σχετικά στο άρθρο μας τίτλο:
Ο ΕΟΦ ζητά 230.000 € για να δώσει άδεια σε Ελληνική θεραπεία κατά του covid.
Δυστυχώς, μεχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει πληροφόρηση για την πρόοδο της έρευνάς τους...

Απορίας άξιο είναι το γιατί η Ελληνική κυβέρνηση που διατυμπανίζει το (υποτιθέμενο) ενδιαφέρον της και την (υποτιθέμενη) στήριξή της σε Ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, αδιαφορεί για τις Ελληνικές εταιρείες και τους Έλληνες επιστήμονες που έχουν να προσφέρουν πολλά στην μάχη κατά του κορωνοϊού και προσκολλάται στους ανίκανους (εκ του αποτελέσματος) Ευρωπαίους και τις ντιρεκτίβες τους…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου