Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σαουδική Αραβία: Δεν θέλουμε Τουρκικά UAV, ο Ερντογάν μας τα πρότεινε

Τελικά, δεν ενδιαφέρεται η Σαουδική Αραβία να αγοράσει Τουρκικά οπλισμένα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, αλλά η Τουρκία ήθελε να της τα πουλήσει!


Εχθές Τετάρτη, το Cosmostatus δημοσίευσε την «αποκάλυψη» του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρθηκε να αγοράσει Τουρκικά οπλισμένα ΜΕΑ, για το οποία οι Καναδοί αρνούνται πλέον να προσφέρουν σημαντικά συστήματα, καθώς «δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Σήμερα όμως έγινε γνωστό από το The Arab Weekly ότι η Σαουδική Αραβία ουδέποτε εξέφρασε τέτοια επιθυμία. Ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος που πριν από τρεις μήνες πρότεινε στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει τα Τουρκικά ΜΕΑ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να αρνείται την είσοδο στη χώρα φορτηγών που μεταφέρουν Τουρκικά προϊόντα. Επομένως δεν είναι δυνατόν να επιθυμεί να προμηθευτεί Τουρκικά ΜΕΑ.

Οι σχέσεις Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας είναι δύσκολο να γεφυρωθούν εξαιτίας της Τουρκικής στάσης σε πολλά θέματα, όπως την προσπάθεια διασυρμού του Βασιλείου εξαιτίας του φόνου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, την υποστήριξη που προσφέρει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, στις στενές σχέσεις με το Ιράν που αποτελεί εχθρό της Σαουδικής Αραβίας κλπ. Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία αναπτύσσει τις σχέσεις της με τα κράτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και του Ισραήλ, τα οποία έχουν ανοιχτές διαφορές και κακές σχέσεις με την Τουρκία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου